Natrag
17.12.2018 15:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

Bolje od planiranog

28.10.2011 @ 22:09 Dulist Aktualno

Podijelite:

Grupa Atlantska plovidba u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila ukupne konsolidirane prihode u iznosu od 480,4 milijuna kuna, što je 33,2 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine,

pokazuje nerevidirano i konsolidirano financijsko izvješće objavljeno na internetskim stranicama Zagrebačke burze.

Pomorstvo je u tim prihodima sudjelovalo s udjelom od 87 posto, a hoteli i agencija 13 posto. Brodarska kompanija Atlantska plovidba u prvih je devet mjeseci ove godine zabilježila 366,7 milijuna kuna prihoda, što je 21,2 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Kako su ukupni troškovi brodarske kompanije iznosili 330,1 milijuna kuna, ili 20,7 posto manje od prošlogodišnjih, dobit je iznosila 36,6 milijuna kuna što je 25,9 posto manje nego u prvih devet mjeseci 2010. godine. U trećem je tromjesječju ove godine zabilježen gubitak od 19 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja prošle godine kada je dobit iznosila nešto više od 17 milijuna kuna.

Dobit na razini grupacije iznosila je 43,4 milijuna kuna, ili 13,7 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, pri čemu su hotel i putničke agencije ostvarile 8,6 milijuna kuna dobitka.

Uprava je zadovoljna te naglašava kako su ovogodišnji rezultati očekivani i bolji od planiranih, iako je pomorstvo ostvarilo nešto lošiji rezultat od prošlogodišnjeg zbog značajno nižih vozarina na svjetskom tržištu brodskog prostora u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Kako ističu u Atlantskoj plovidbi, u travnju ove godine prodali su udjel u Dubrovnik Airlineu, ali kako je društvo već ranije ispravilo vrijednost udjela, transakcija prodaje nije rezultirala financijskim učincima. Za razliku od drugih domaćih kompanija, u dubrovačkom brodaru ističu da nisu imali probleme s likvidnošću.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana