Natrag
20.4.2019 10:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Bolje da gradimo državne ceste!’

7.10.2013 @ 17:56 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić je obznanio kako je službeno raspisan natječaj za koncesiju autocesta.

Istaknuo je kako su hrvatski prioriteti koncesioniranje autocesta, zračne luke Osijek i Rijeka, a tu su i potencijalna ulaganja u lučku infrastrukturu od Ploča do Rijeke. Dodao je i kako ulaganje u državne ceste ima prednost pred autocestama, donosi index.hr.

– Europska komisija ili Europska unija, da budem točan, ne financira gradnju autoceste u Hrvatskoj, dakle, mi smo sada, za jedno vrijeme, gotovi s autocestama. Prioritet su nam državne ceste. Zašto? To je logično, po njima se vozi većina građana Republike Hrvatska i nama je bolje da izgradimo državnu cestu gdje je zagušenje prometa, tipa, recimo splitske zaobilaznice, nego da trošimo novce na autoceste gdje nema prometa – kazao je Hajdaš Dončić za index.hr.

Dodao je kako će se trenutni radovi na izgradnji autocesta dovesti do kraja,  ali za sada neće biti daljnjih ulaganja.

– Nisu na europskim koridorima. Sve što nije na europskim koridorima, ne možete sufinancirati. Što ne možete sufinancirati, nije ekonomski fizibilno, da tako kažemo, dakle, ne možemo graditi. Nas ima četiri milijuna, mala smo država, dovoljno smo izgrađeni, moramo biti onako, ekonomski realni – istaknuo je.

Gradnju Pelješkog mosta nije htio komentirati. To će učiniti, kazao je, za pet mjeseci kada bude završena studija.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana