DuList IN

BOGAT PROGRAM Nakon svečanog otvorenja, s aktivnostima se nastavlja punom parom

Ovogodišnja je Ljetna škola filma Šipan svečano (i tradicionalno) otvorena u ponedjeljak, 5. kolovoza, predstavljanjem programa i sadržaja Radionice animiranog filma, čiji su voditelji docentica dr. sc. Iris Lobaš Kukavičić, s Odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku i Nikola Kapidžić, vlasnik i voditelj obrta za pomoćne djelatnosti u izvođačkoj umjetnosti Vizir, dok je njihova asistentica Bahia–Lara Margaretić svojevremeno bila polaznica iste radionice te Radionice igranog filma u kategoriji mlađih polaznika, koju vode glavni i odgovorni urednik eFM radija Zoka Ćatić i Mirza Ajnadžić, odnosno starijih polaznika s voditeljem Goranom Šporčićem, inače uspješnim voditeljem filmske družine u OŠ Stjepana Kufelje u Kutini. Poslije svečanosti otvaranja i predstavljanja voditelja i radionica prikazan je dokumentarni film o opskrbi vodom na jadranskim otocima Pusti Dobre, pusti autorice Vlatke Vorkapić iz 2018. godine.

Projekcije su u utorak nastavljene prikazivanjem filma Mačak u vreći nastalog na prošlogodišnjoj radionici igranog filma, odnosno dugometražnog igranog prvijenca redateljice Sare Hribar Lada Kamenski (koja je prisustvovala projekciji) i Marka Šantića iz 2018. godine, o stresnom odabiru glavne glumice u budućem filmu i statusu žena u domaćem filmskom stvaralaštvu.

Četvrtak je posvećen predstavljanju radova članova Udruge za promicanje medijske kulture Luža iz Dubrovnika, odnosno projekciji njihove godišnje produkcije i pobližem upoznavanju DUFF-a, međunarodnog Dubrovačkog filmskog festivala za djecu i mlade zemalja Mediterana koji se ove godine održava od 15. do 20. listopada, a u srijedu se prikazuju Nećete vjerovati što se dogodilo, još jedan rad s prošlogodišnje radionice igranog filma LJŠFŠ te Čovik i arhitektura, manje poznat igrani film scenarista Miljenka Smoje i redatelja Nikše Fulgosia, o novinaru (tumači ga Ivica Vidović) koji proučava prednosti i mane življenja u starim kamenim kućama i novim neboderima, iz 1977.

U petak, između glazbeno filmskog spektakla The Show Must Go On na rivi ispred Doma mladeži i velikog LJŠFŠ koncerta Queen Real Tribute Band-a, koji počinje u 23.15, gledatelji mogu pogledati igrani film Bohemian Rhapsody redatelja Bryana Singera, SAD, iz 2018., a u subotu će biti prikazan i rad prošlogodišnjih polaznika radionice za animirani film Tajna čarobnog Šipana, pa zatim igrani film Moj dida je pao s Marsa Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića, uz najavljeno sudjelovanje redateljice Škop i producentice Darije Kulenović Gudan. Nedjelja je rezervirana za igrani film Aleksi redateljice Barbare Vekarić, a ponedjeljak za Magični show u izvedbi MAK teatra iz Zagreba.

Utorak je uobičajeno ispunjen užurbanim dovršavanjem novih radova polaznika radionica, a svečano zatvaranje i premijerno prikazivanje ovogodišnjih radioničkih rezultata te dodjela nagrada i priznanja zakazani su za 21.00, u srijedu, 14. kolovoza.

Šesnaesta LJŠFŠ se održava pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatskog audiovizualnog centra i Turističke zajednice grada Dubrovnika, odnosno uz prijateljsko/partnersku suradnju s Dubrovnik Film Festivalom, Fade in-om, Hotelom Šipan, Hrvatskim filmskim savezom, Kinematografima Dubrovnik, Osnovnom školom Ivana Gundulića Dubrovnik, studiom Dim, medijskim kućama Dubrovačka televizija, dubrovniknet, HRT Radio Dubrovnik, Libertas tv te tvrtkama Iveco, Lumennice, Sekvenca, i drugima.

Pročitajte još

Petak uz Novi val ’80. u One Suite Hotelu

Dulist

‘ZLATNE SUZE’ Novi spot dubrovačkog tenora

Dulist

ŠPICA PONEDJELJKOM Koga je sve sunce izmamilo na Stradun?

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija