Aktualno

BLOKIRANA CESTA DO PROČISTAČA Franković: Žele ucijeniti grad i od njega zaraditi

Izgradnja pročistača pitke vode u Komolcu još će se za koji tjedan odužiti nakon što su danas predstavnici građevinskih tvrtki Ipsum i PGM Ragusa zapriječili prolazak kamiona prometnicom prema gradilištu, smatrajući da nije gradska, već njihova.

Za komentar ove situacije zamolili smo gradonačelnika Mata Frankovića.

-Grad Dubrovnik sukladno zakonu o cestama gospodari svim cestama na svom administrativnom podrucju. Predmetna cesta je nerazvrstana cesta. Naime, sukladno čl. 98. st. 1. nerazvrstana cesta je cesta koja se koristi za promet vozilima i koje svatko može slobodno koristiti na način i pod uvjetima određenim Zakonom o cestama i drugim propisima. Veliki broj cesta na području grada još uvijek nije uknjižen, a predmetna cesta je vanjknjižno vlasništvo Grada Dubrovnika za koju je pokrenut postupak uknjižbe – objasnio je Franković te osudio potez predstavnika građevinskih tvrtki.

-Na žalost u našem Gradu ne postoje svi koji žele da se projekt pročistača završi, pa iako nemaju nikakvo zakonsko uporište jučer i danas su gospodin Ivan Kralj iz PGM Raguse i gospodin Leon Šprlje iz tvrtke Ipsum odlučili blokirati javnu cestu. Sukladno zakonskim propisima Grad će osigurati nesmetano daljnje odvijanje radova. Žalosno je što u našem Gradu postoje gospodarstvenici koji na svaki mogući način nastoje ucijeniti Grad i od njega zaraditi, a pritom ne mareći za nikog osim za same sebe. Postavlja se pitanje zašto nakon tri godine gradnje pročistača tek sada na kraju projekta navedena gospoda onemogućuju tvrtku Vodovod i Grad Dubrovnik u završetku ovog iznimno važnog projekta za Grad Dubrovnik – zaključio je Franković.

Pročitajte još

Noć na Stradunu 350, u Lapadu 200 kuna!

Maria Prkut

Važna obavijest redakcije DuLista!

Dulist

SVEČANO NA GRUDI Biskup Uzinić krstio peto dijete u obitelji Radonić

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija