DuList IN

BLAGDAN DJECE I FILMA Završila Ljetna škola filma Šipan!

BLAGDAN DJECE I FILMA Završila Ljetna škola filma Šipan!

Ljetna škola filma Šipan već dvanaest godina započinje 4. kolovoza, dan uoči velikog nacionalnog blagdana, Dana pobjede i domovinske zahvalnost a završava opet uoči isto tako velikog vjerskog i državnog blagdana Velike Gospe.

Međutim upravo taj završetak 14. kolovoza, na Šipanu je kroz ovih dvanaest godina postao više od praznika, više od blagdana. Postao je blagdan filma i djece jer upravo to večer prikazuju se radovi svih radionica Ljetne škole filma Šipan. Večer je to prepuna iščekivanja, ponosa i oduševljenja.

Tako je bilo i ovaj put. U organizaciji Mira Bronzića i Nilsa Neuberta ove godine 39 djece radilo je u 3 radionice. Radionicu fotografije vodio je Đuro Margaretić a prikazali su nam razigrane igre i efekte s vodenim balonima i bojama. Na samoj prezentaciji radova izveli su i mali performans gdje su svim prisutnim prikazali jednu od tehnika s kojom su radili pa su tako voditelji programa do kraja ostali obojani u šareno.

Nakon fotografa na red su došli mladi animatori i ove godine vođeni od strane Mirana Dilberovića. Njihov uradak u formi digitalne animacije zove se „Ekipa s mula“ a upravo veliki muo u Šipanskoj luci podloga je na kojoj se odvija čarolija i raznorazne zgode i nezgode koje su proizveli mladi animatori.

I na kraju na svoje su došli i polaznici radionice igranog filma. Pod mentorstvom Andree Šteke, Marka Mikšića i Erola Zubčevića ove godine pripremili su nam pravi dječji film simpatičnog naslova „Kipuj“ koji govori o vječitom sukobu generacija. Kako to obično biva mlađi su starijima samo opterečenje i smetaju im u svemu. Najradije bi ih se riješili…ali i mlađi su lukavi i imaju svoje adute…

Predivnu večer u Šipanskoj luci zaključilo je jedno malo iznenađenje s kojim su Miro Bronzić i Nils Neubert u ime škole filma Šipan zaželjeli sretan odlazak u mirovinu gosparu Stijepu Koporčiću koji je, kako su rekli, bio i njihov učitelja ali i učitelj svih generacija Ljetne škole filma Šipan.

 

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist