Aktualno

Bivši Express restoran Grad kupuje za knjižnicu?

Bivši Express restoran Grad kupuje za knjižnicu?

Vijećniku Jadranu Baraču nije jasna kupnja skupocjenih nekretnina umjesto da se javni novci koriste za rješavanje bojnih drugih problema. Rekao je to tijekom rasprave o kupnji prostora bivšeg Express restorana, koja će se iskoristiti za javnu, društvenu namjenu. Ili za javni zahod, o čemu se već ranije govorilo, ili za potrebe knjižnice. Najam se sada za knjižnicu plaća, rekao je Franković, 600 tisuća kuna godišnje. No, ne odustaje se ni od ideje zahoda.

-Ne želimo da prostor ide za komercijalnu namjenu već za društvenu – rekao je gradonačelnik.

-Kako gradonačelnik može dogovarati kupnju bez suglasnosti Gradskog vijeća i predviđenih sredstava u proračunu. Ne sviđa mi se stav da se skupa nekretnina mora pošto-poto kupiti. Bi li itko od vas posegnuo kupiti nekretninu bez plana i strategije za velike novce. Možemo li se razbacivati kupnjom skupocjenih nekretnina usprkos postojećim problemima. Da se kupuju nekretnine za proširenje prometnica, prvi bi pohvalio gradonačelnika – smatra Barač.

Sredstva za kupnju inače donira Društvo prijatelja dubrovačke starine, a riječ je o iznosu od 6,3 milijuna kuna.

Marko Potrebica replicirao je Baraču dodavši kako će se za deset godina kupnja nekretnine isplatiti, odnosno kupit će se od najma koji se sad za potrebe knjižnice plaća. Rekao je i kako je jako tužan kad država Gradu nešto prodaje.

Barač je rekao kako su sredstva DPDS-a javna sredstva. To su gradska sredstva zarađena na imovini Grada Dubrovnika, rekao je.

-Ako je planirana namjena za knjižnicu, treba se napraviti analiza isplativosti i dostaviti vijećnicima – odgovorio je Barač Potrebici.

-Tužno je slušati vaša izlaganja. Ne pripremate se za sjednicu, samo napadate i to je jedino što znate. Nijedan konstruktivni prijedlog niste dali od kad ste ušli u Vijećnicu – rekao je vijećniku SDP-a gradonačelnik.

 

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist