Crna kronika

BITKA ZA PELJEŠAC Elektrojug isključio struju, gasitelji brane i put prema Žuljani

BITKA ZA PELJEŠAC Elektrojug isključio struju, gasitelji brane i put prema Žuljani

DuList s nekoliko ekipa prati zbivanja na požarištima na Pelješcu, koji su danas dobili novi zamah.

U rano poslijepodne, nakon što je na području Ponikava zapuhao jak vjetar zatvorena je Pelješka cesta.

– Situacija je loša. Vjetar je opet zapuhao i zatvorena je cesta – potvrdio nam je glasnogovornik Županijskog stožera Goran Cvjetinović.

Postoji prijetnja da će plamen potpomognut vjetrom prijeći cestu i opet se početi širiti prema Dančanju i Brijesti. Stoga kanaderi zalijevaju područje uz samu cestu kako se vatra ne bi približila.

Saznajemo kako su vatrogasne snage zauzele položaj uz cestu kako bi zaustavili širenje. Inače, sve skupa na gašenju požara na Pelješcu sudjeluje više od 300 gasitelja.

Oko 15.50 sati saznajemo kako su vatrogasci uspjeli obraniti Pelješku cestu, koja je sada otvorena. Sve raspoložive snage sada sele u pravcu mjesta Dančanje i Brijesta gdje će se oformiti nova linija obrane od požara.

Oko 16.30 sati na Pelješcu je zapuhala jaka bura koja stvara nove probleme gasiteljima. Jak vjetar puše s brda iz smjera mjesta Dančanje i prijeti novim zatvaranjem Pelješke ceste.

Gasitelji su iza 17 sati uspjeli obraniti Pelješku cestu nakon udara jakog vjetra. Akcija gašenja sad se seli u Zabrđe, gdje je požar eskalirao. Podsjetimo, upravo je Zabrđe jučer ujutro bilo evakuirano, a potom i obranjeno. Sada vatra opet prijeti, a pa se gasitelji pripremaju na novi okršaj.

Po najnovijim informacijama, oko 18 sati HEP Elektrojug isključio je struju za područje cijelog Pelješca, na zahtjev vatrogasaca. Uz to, gasitelji nastoje spriječiti prodor požara iz Ponikava prema Žuljani.

Pročitajte još

U sudaru na Nuncijati ozlijeđen motociklist

Dulist

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist