Natrag
25.4.2019 08:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

Biste li pristali na plaćenu edukaciju koja vas ‘veže’ za posao?

15.10.2016 @ 16:36 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Većina zaposlenika priželjkuje poslodavce koji će im platiti edukaciju. No, bi li pristali na takvu opciju uz uvjet da duži vremenski period moraju ostati zaposlenici tvrtke?

Na 3 tisuće ispitanika portal MojPosao istražio je odgovor na ovo pitanje – i dobio zanimljive rezultate!

Tako bi 58 posto zaposlenika odmah pristalo na plaćenu edukaciju koju priželjkuju, pod uvjetom da ih poslodavac ugovorno ‘veže’ na duži vremenski period. Ispitanici tu praksu smatraju idealnom za obje strane jer ‘vezanje ugovorom poslodavcu jamči sigurnost investicije, a zaposleniku sigurnost radnog mjesta’.

Na plaćenu edukacije uz ‘vezanje ugovorom’ 26 posto ispitanika pristalo bi samo ukoliko si edukaciju ne mogu priuštiti sami. Ipak, i tada bi im bila važna ‘dobra klima unutar tvrtke’ i ‘mogućnost naknade troška edukacije u slučaju napuštanja tvrtke’.

Plaćenu, makar i dugo priželjkivanu edukaciju uz ‘vezanje ugovorom’ ne bi prihvatilo 16 posto ispitanika.

„Generalno sam protiv takvih ugovora, ali ako mi je postojeća plaća jako dobra, a vrijednost edukacije veća od pet tisuća eura, onda da. Za edukacije do dvadesetak tisuća kuna, nema šanse“, kaže jedan ispitanik. Drugi dodaje da ‘s postojećim poslodavcem ne želi ništa potpisivati jer želi otići u što kraćem roku’, ali ne bi imao ništa protiv da mu je takvu mogućnost ponudio bivši poslodavac.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana