Natrag
19.4.2019 20:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

Biskup Uzinić: Potrebna su djela ljubavi

22.2.2012 @ 13:05 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Danas, na Pepelnicu ili Čistu srijedu, početak je korizmenog vremena. Dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić u svom je stilu, na svom Facebook profilu, vjernicima uputio prigodnu korizmenu poruku.

Objavu biskupa Uzinića na društvenoj mreži Facebook objavljujemo u cijelosti.

"Korizma je. Mnogi će pokušati postiti, odreći se od ovoga ili onoga. To je dobro, ali nije dovoljno. Postu je potrebno pridružiti molitvu i djela bratske i sestrinske ljubavi. Tek tad nam korizma može doista biti korizma. Što to konkretno znači u današnjoj Službi čitanja izražava naš stari, ali i uvijek novi prorok Izaija:

'Ovo je post koji mi je po volji, riječ je Gospodina Boga: Kidati okove nepravedne, razvezivat` spone jarmene, puštati na slobodu potlačene, slomiti sve jarmove; podijeliti kruh svoj s gladnima, uvesti pod krov svoj beskućnike, odjenuti onog koga vidiš gola i ne kriti se od onog tko je tvoje krvi. Tad će sinut` poput zore tvoja svjetlost, i zdravlje će tvoje brzo procvasti. Pred tobom će ići tvoja pravda, a Slava Gospodnja bit će ti zalaznicom. Vikneš li, Gospodin će ti odgovorit, kad zavapiš, reći će: “Evo me!” Ukloniš li iz svoje sredine jaram, ispružen prst i besjedu bezbožnu, dadeš li kruha gladnome, nasitiš li potlačenog, tvoja će svjetlost zasjati u tmini i tama će tvoja kao podne postati, Gospodin će te vodit` bez prestanka, sitit će te u sušnim krajevima.' (58, 6-11)

Neka vam je, u duhu Izaijine poruke i pouke, sveta i plodonosna korizma!"

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana