Natrag
18.2.2019 15:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

Biskup posjetio dubrovački zatvor

1.4.2013 @ 9:32 Mia Njavro Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Na Uskršnje jutro dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić podijelio je radosnu vijest s dvadesetak zatvorenika i nekoliko djelatnika dubrovačkog zatvora.

Predvodio je misno slavlje zajedno s dominikancem fr. Markom Bobašem, dušebrižnikom zatvora. U propovijedi biskup Uzinić je s nazočnima podijelio razmišljanja o znakovima uskrsnuća – o praznom grobu, o Torinskom platnu, o svjedocima uskrsnuća,o tome zašto su povjerovali iako trenutak uskrsnuća nitko nije vidio.

Nastavio je razmišljanje o tome kako Isusovo uskrsnuće čini onoga koji povjeruje novim čovjekom. Posebno je istaknuo jedno razmatranje drevnog propovjednika iz časoslova koji se čita na Veliku subotu, a koji govori o susretu starog Adama i Isusa – novog Adama.

-Htio bih da se danas, na ovo uskršnje jutro, prepoznamo u slici tog Adama, a svi mi jesmo Adami, da doista čujemo ovaj Gospodinov poklik. 'Probudi se ti što spavaš! Nisam te stvorio da robuješ navikama, stvarima, ljudima! Nisam te stvorio da budeš zatvoren! Stvorio sam te za slobodu! Primi moju milost i plodove uskrsnuća i postani zajedno sa mnom novi čovjek!´ To neće razrušiti zidove ovog zatvora, ali siguran sam da će nas učiniti novim ljudima-ljudima slobode – zaključio je na kraju propovijedi biskup Uzinić.

Nakon blagoslova hrane i završetka misnog slavlja biskup Uzinić, još je jednom okupljenim zatvorenicima zaželio sretan Uskrs te im podijelio sličice s likom Gospe od Porata i molitvom Ivana Pavla II. koju je izmolio prilikom boravka u Dubrovniku.

Zahvalio se i upravitelju zatvora Zlatku Karačiću na otvorenosti za pružanje duhovne skrbi svima koji su je potrebni, te i zboru molitvene zajednice mladih "Dva srca" iz župe sv. Križa u Gružu koji je pjesmom animirao misno slavlje izrazivši želju da i dalje animiraju misna slavlja u zatvoru te da to postane tradicija.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana