Aktualno

Birajte s nama Pozitivca 2013.!

Birajte s nama Pozitivca 2013.!

Redakcija duLista i ove godine bira, zajedno s vama dragi čitatelji, pozitivca godine! U 2013. godini mnogi su nas ugodno iznenadili, obojali godinu humanitarnm radom, zalagali se za bolji život u gradu, stoga nije bilo jednostavno odabrati upravo deset njih.

No, evo, tu su. Na vama je da odaberete Pozitivca 2013.! Glasovati možete u anketi na stranici dulist.hr, dok ćemo ime Pozitivca 2013. objaviti u prvim danima slijedeće godine!
 
 
Vesna Zucalo
Dubrovkinja Vesna Zucalo u veljači 2013. godine pokrenula je Facebook grupu 'Pomoć za Dubrovčane', a sada grupa ima preko 900 članova. Ova samohrana majka dvoje djece, od koje je jedno djevojčica s posebnim potrebama, u opisu grupe iznijela je osnovnu ideju: na jednom mjestu okupiti Dubrovčane koji su voljni pomoći svojim sugrađanima slabijeg imovinskog statusa i time je oduševila javnost u gradu.
 
Biskup Mate Uzinić
U Godini vjere, Dubrovačka Biskupija može se pohvaliti s nekoliko iznimnih uspjeha. Kao prvo, tu su pripreme za Susret katoličke mladeži, što je svojevrsno buđenje mladih katolika grada. Tu je i Prvi planinarski križni put koji se odvijao od Orašca preko Osojnika do Nove Mokošice te drugog dana Rijekom dubrovačkom do Rožata, na Nuncijatu i Strinjčeru do Srđa, pa u Dubrovnik,  koji je polučio izniman uspjeh.
 
Ana Konjuh
Ono što je Ana tijekom 2013. godine izvela je teško opisati u nekoliko crtica, no ova mlada Dubrovkinja upisala je još jedan veliki plus u sportskom imidžu Hrvatske u svijetu. Izniman uspjeh koji je lansirao Anu u listu naših pozitivaca godine jest osvajanje duple krune na juniorskom Grand Slam turniru Australian Opet, nakon čega je uslijedilo još uspjeha, poput prelaska u seniorke.
 
Andro Vlahušić
Ove godine gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić osvojio je drugi mandat za gradonačelnika, uredio infrastrukturu grada, navukao mikrosafalt, uredio Ilijinu glavicu. Sve su to razlozi za Pozitivca godine 2013.
 
Maro Kristić
Županijski pročelnik za turizam i more, Maro Kristić koji je kao vijećnik Laburista dubrovačkog Gradskog vijeća na jednom od Gradskih vijeća sa govornice je prozvao sve koji su podržali UPU Srđ-a. Argumenitao je to na najbolji mogući način – poslavši opasku kolegama vijećnicima kako su se 'zakleli služiti građanima'.
 
Lukša Jakobušić
Za velike promjene koje su se 2013. godine dogodile u VK Jugu dijelom je zaslužan i novi predsjednik Lukša Jakobušić. Njegovo imenovanje u skladu je s politikom pomlađivanja kluba koju su u nekoliko navrata na konferencijama za novinare Jugaši isticali. Istaknimo još i vraćanje publike na tribine gruškog bazena, odnosno 'ukidanje elitizma'.
 
Tibor Karamehmedović
Zvijezde hrvatske estradne scene su naš bend Silente, a 2013. je definitivno bila njihova godina. Nevjerojatan uspjeh nekoliko hitova, kao što su 'Terca na tišinu', ili 'Još jednom', koji su obarali rekorde na YouTubeu, zatim izlazak albuma 'Lovac na čudesa', te prepuni klubovi, razlog su zašto je njihov frontmen Tibor Karamehmedović na našoj listi za Pozitivca godine.
 
Niko Kapetanić
Niko Kapetanić jedan je od najzaslužnijih lica za obnovu veličanstvenog Sokol grada u Konavlima. Kapetanić i DPDS su u travnju ove godine svečano otvorili ovu impozantnu građevinu. Intenzivna obnova na impozantnoj utvrdi trajala je pet godina, a spomenimo i knjigu koja se predstavila upravo na zidinama kule – 'Sokol grad u Konavlima'.
 
Mladen Gojun
Nakon četiri godine frakcija i 'drmanja' u SDP-u, te raspuštanja Gradske organizacije zbog loših izbornih rezultata i udruživanja u Dubrovački dogovor, Mladen Gojun odlučio je kandidirati se za predsjednika stranke, te pobijedio protukandidata Olega Valjala, obećavši povratiti ugled SDP-u.
 
Josip Pino Trostmann
Dubrovački akademski slikar Josip Pino Trostmann dobitnik je nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u RH za 2012. godinu na području likovnih umjetnosti. Ta nagrada najveće je priznanje povodom 50. obljetnice njegovog slikarskog rada koju obilježava upravo ove godine.
 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist