KulturaUrednički izbor

BEZ KUSTOSA, PREDGOVORA Izložba Lene Kramarić koja je skoro ostala i bez naziva

BEZ KUSTOSA, PREDGOVORA Izložba Lene Kramarić koja je skoro ostala i bez naziva

U katalogu sam napisala da je ovo izložba bez kustosa, predgovora, CV-a, prijevoda, a skoro je bila i bez naziva – naglasila je akademska slikarica Lena Kramarić na otvorenju svoje izložbe pod nazivom ‘U okviru’ u utorak u prostorima Luže.

Kramarić kaže da joj je izrada izloženih radova pružila veliko osobno zadovoljstvo te da ovom i budućim izložbama teži prvenstveno napretku.

– Prvi i najvažniji plan mi je organizirati se, da mogu zadovoljiti taj dio koji se tiče samog stvaranja. Što se tiče izložbi, imam ih jako puno u planu i to nije nešto s čime bi se u ovom trenutku hvalila jer mislim da je puno bitnije da zadovoljim ovu prvu fazu, a to je stvaranje i da u tom stvaranju ostvarim pomak i napredak – kazala je.

Za ovu izložbu najvažnija je bila promjena medija iz platna u papir, kaže.

– Radovi su nastali u kombiniranoj tehnici na papiru. Razlika u odnosu na dosadašnje radove je to što su rađeni na papiru, a ne na platnu i samim time sam ih radila brže. Zbog te brzine i promjene medija je po mom mišljenju došlo do doze opuštenosti kojoj sam težila i nisam išla za nekim završnim rezultatom nego sam više pozornosti posvetila samom procesu. Dugo sam se htjela odmaknuti od platna i vratiti se svojim počecima gdje sam stvarala malo manje opterećena nego što to sam danas. Imam kroničan nedostatak vremena što se tiče stvaranja i to mi je obilježilo ovu godinu – istaknula je.

Podsjetimo, izložba od desetak radova bit će otvorena do 8. kolovoza.

Đivo Glanz

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist