Kultura

BEZ KUSTOSA, PREDGOVORA Izložba Lene Kramarić koja je skoro ostala i bez naziva

U katalogu sam napisala da je ovo izložba bez kustosa, predgovora, CV-a, prijevoda, a skoro je bila i bez naziva – naglasila je akademska slikarica Lena Kramarić na otvorenju svoje izložbe pod nazivom ‘U okviru’ u utorak u prostorima Luže.

Kramarić kaže da joj je izrada izloženih radova pružila veliko osobno zadovoljstvo te da ovom i budućim izložbama teži prvenstveno napretku.

– Prvi i najvažniji plan mi je organizirati se, da mogu zadovoljiti taj dio koji se tiče samog stvaranja. Što se tiče izložbi, imam ih jako puno u planu i to nije nešto s čime bi se u ovom trenutku hvalila jer mislim da je puno bitnije da zadovoljim ovu prvu fazu, a to je stvaranje i da u tom stvaranju ostvarim pomak i napredak – kazala je.

Za ovu izložbu najvažnija je bila promjena medija iz platna u papir, kaže.

– Radovi su nastali u kombiniranoj tehnici na papiru. Razlika u odnosu na dosadašnje radove je to što su rađeni na papiru, a ne na platnu i samim time sam ih radila brže. Zbog te brzine i promjene medija je po mom mišljenju došlo do doze opuštenosti kojoj sam težila i nisam išla za nekim završnim rezultatom nego sam više pozornosti posvetila samom procesu. Dugo sam se htjela odmaknuti od platna i vratiti se svojim počecima gdje sam stvarala malo manje opterećena nego što to sam danas. Imam kroničan nedostatak vremena što se tiče stvaranja i to mi je obilježilo ovu godinu – istaknula je.

Podsjetimo, izložba od desetak radova bit će otvorena do 8. kolovoza.

Đivo Glanz

Pročitajte još

POVODOM DANA BRANITELJA Predavanje Vlastimira Vekarić ‘Moja sjećanja na obranu Dubrovnika 1991.-1996.’

Dulist

UZ DAN BRANITELJA Provjerite gdje će sve biti na snazi zabrana prometovanja

Dulist

PO IZBORU PACIJENATA Ovo su najbolji dubrovački doktori

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija