Koronavirus u Hrvatskoj

BEROŠ I BOŽINOVIĆ ‘Idemo prema sve strožim mjerama’

BEROŠ I BOŽINOVIĆ 'Idemo prema sve strožim mjerama'

Državni vrh i ovog se ponedjeljka obratio javnosti nakon sastanka na temu potresa, ali i koronavirusa kojeg je ministar Davor Božinović nazvao ‘neprijateljem broj jedan’. Ministar Božinović istaknuo je kako je na sastanku državnog vrha bilo riječi i o mjerama kojima planiraju usporiti širenje zaraze koronavirusom, ali da će detalje iznijeti na redovnoj konferenciji u 16 sati. Po pitanju potresa u Zagrebu, ministar je rekao kako se ‘štete još utvrđuju’.

-Sada se prvo mora utvrditi koji su to objekti u kojima ljudi mogu nastaviti živjeti. Fokusirajte se na koronavirus, to je glavni neprijatelj. Najbolji način odluke je – poštujte sve odluke koje su donesene. Bez obzira na to što vam se čini da neprijatelj nije tu, on je tu – rekao je Božinović te najavio kako će se ićii prema strožim mjerama. Tako će se kretati samo oni koji to moraju, tj. koji su nužni da bi život išao dalje.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako su mjere svakim danom sve oštrije, ali kako prikupljaju iskustva iz drugih europskih zemalja te biraju one mjere koje su optimalne za Hrvatsku.

-Ne možemo zaustaviti život, ali moramo mjerama spriječiti širenje zaraze zaključio je Beroš.

Foto: Screenshot/Dnevnik.hr

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist