Aktualno

“Be the change you want to see in Croatia“

Dubravka Šuica

Ured zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice raspisao je natječaj pisanja eseja na temu „Be the change you want to see in Croatia“.

Nakon pregleda i vrednovanja svih eseja pristiglih do 10. siječnja 2014. godine stručno povjerenstvo u sastavu: novinarka Anita Malenica, profesorica Marina Čubrić i sveučilišni profesor Dražen Lalić, odabrat će tri najbolja rada čiji će autori imati priliku sudjelovati na konferenciji „How to help young people get a job?“ u organizaciji ureda zastupnice Šuice.
 
– Mladi i njihovi problemi stalan su interes moga rada i djelovanja. Globalni položaj mladoga čovjeka rijetko kad u povijesti bio je u ovako kriznoj situaciji kao danas. Zato pozivam mlade, studente 4. i 5. godine, da se prijave na natječaj i napišu esej na engleskome jeziku na temu „Be the change you want to see in Croatia“. Potičem ih da iznesu svoje mišljenje o tome kako pojedinac može mijenjati okolinu i svoje prijedloge kako donijeti pozitivne promjene i što oni osobno poduzimaju da Hrvatska bude ugodnije mjesto za život – naglasila je Dubravka Šuica.
 
Konferencija će se održati 22. siječnja 2014. godine u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Mladi iz Hrvatske imat će priliku razmijeniti iskustva o problemima nezaposlenosti mladih s predsjednicom Odbora za kulturu i obrazovanje Europskog parlamenta Doris Pack, potpredsjednikom Europskog parlamenta Othmarom Karasom te s mladima iz cijele Europske unije, ali i s europarlamentarkom Dubravkom Šuicom.
 
– Svrha je natječaja motivirati mlade na sudjelovanje u iznalaženju rješenja i aktivno ih uključiti da se svojim znanjima i idejama na konstruktivan način uključe u raspravu te pridonesu konferenciji o nezaposlenosti mladih iznoseći osobne stavove kako se uspješno nositi s gorućim problemom u Hrvatskoj i u Europskoj uniji – poručila je Šuica.
 
Informacije o natječaju mogu se dobiti na http://www.dubravka-suica.eu/index.php/vijesti/be-the-change-you-want-to-see-in-croatia.html

Pročitajte još

VAŽNO Kako zaštititi palme od napada crvene palmine pipe

Dulist

Željan Konsuo idućeg petka predstavlja prvu knjigu o Jugu ‘Pet do sto’

Dulist

ZAJEDNIČKE GROBNICE BONINOVA GOTOVO POPUNJENE Kamo s posmrtnim ostatcima nakon 10 godina?

Leona Rašica