Grad

BAROMETAR SPENZE Tko prodaje litru mlijeka za 8,69?

BAROMETAR SPENZE Tko prodaje litru mlijeka za 8,69?

Nastavljamo i dalje s našim barometrom spenze.

Ušli smo u čak 49. tjedan zaredom u kojem lovimo najpovoljniju kupnju za vas, pa tako skoro već godinu dana pratimo kretanje cijena osnovnih namirnica u tri najveća dubrovačka trgovačka lanca, kako bi vaša kupnja bila što jeftinija (koliko je to moguće u današnje vrijeme). Podsjetimo, u naša tri najveća centra, Pemo (Vukovarska), Tommy (Vukovarska ulica) i Konzum (Luka Dubrovnik) provjeravamo tako cijene kruha, mlijeka, jaja, šećera, brašna, ulja i kave, a od svih ovih namirnica odabran je po jedan artikl. Metoda odabira uvelike je ovisila o dostupnosti istog u sva tri centra zbog što bliže usporedbe, pa je kao uzorak uzet obični bijeli kruh, mlijeko Dukat 2.8 posto mliječne masti, jaja Galov (tip A/L i M/L obzirom da Pemo ima oba razreda, Tommy samo A/L, dok Konzum drži samo A/M jaja Galov), Šećer Viro 1 kg u Pema, šećer Premier u Tommyija, te šećer Kristal u Konzumu, brašno glatko Podravka TIP 550 1 kg, ulje Zvijezda suncokretovo 1 l, te kava jubilarnu Franck 175 grama. Moramo napomenuti kako se cijene kruha u trgovačkom centru Tommy odnose na pekaru Babić koja posluje u sklopu centra.
U ovom tjednu i dalje pratimo naranče i jagode koje malo pomalo pronalaze put do vašeg stola.
U Pema je ovaj tjedan kruh ‘ciabata’ i skoro je kunu skuplji u odnosu na prošli tjedan. Ostale cijene su identične osim jagoda koje su pet kuna jeftinije za kilogram nego što su bile prošli tjedan.U Tommyja cukar više nije na akciji i prodaje se za 5,69 kuna, naranče su kunu skuplje, a jagode drže cijenu kao i prošle setemane. U Konzuma je ovaj tjedan, iz nekih njima znanih razloga, došlo do povećanja cijena mlijeka i brašna i to na cijenu na kojoj ih nikad nismo prije zabilježili. Mlijeko se prodaje za 8,69 kuna za litru dok je brašno na 6,29 kn. Kava im je također iz razloga koje je manje ili više teško za pretpostaviti poskupila ovaj tjedan na 16,49 kn.

Cijelu tablicu cijena pogledajte u našem tiskanom izdanju…

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović