Sport

Barakude svladale Australiju i zauzele drugo mjesto u skupini

Barakude svladale Australiju i zauzele drugo mjesto u skupini

Hrvatska vaterpolska reprezentacija ostvarila je drugu pobjedu na završnom turniru FINA Svjetske lige. Nakon jučerašnjeg poraza od Srbije, izabranici Ivice Tucka danas su bili bolji od Australije svladavši ih rezultatom 11:9 (2:3, 2:2, 6:3, 1:1).

Barakude je u ovoj utakmici predvodio Josip Vrlić s tri postignuta pogotka. Maro Joković i Ivan Krapić po dva puta upisali su se u listu strijelaca. Loren Fatović, Xavi Garcia, Ante Vukičević i Andro Bušlje po jednom su poslali loptu iza protivničkog vratara. Jugaš Maro Joković proglašen je najboljim igračem susreta.

-Očekivano teška utakmica, s obzirom na okolnosti odnosno ovaj vrlo jak ritam svakodnevnih utakmica. Bilo je bitno pobijediti ovu utakmicu, iako puno toga nije funkcioniralo u našoj igri, no želio sam da ovu utakmicu bez obzira na umor odigramo maksimalno koliko možemo. Biti će puno pouka iz ove utakmice, no možda bolje da je sada došla jedna ovakva utakmica. No moramo biti realni, odigrati ovakve dvije utakmice u periodu od 15 sati nije humano. Stoga čestitke igračima što su smogli snage, kada je bilo najpotrebnije smo odigrali kako treba, te relativno mirno priveli utakmice kraju – rekao je Ivica Tucak.

-Nismo ušli kako treba u utakmicu, prve dvije četvrtine bili smo dosta mlitavi i spori i u kretanjima i razmišljanjima. U trećoj četvrtini, čim smo malo ubrzali ritam i digli obranu na najveći nivo stvari su počele sjedati na svoje mjesto i utakmicu smo rutinski priveli kraju – istaknuo je Ivan Krapić koji je ostvario dva pogotka.

Hrvatski vaterpolisti ovom su pobjedom zauzeli drugo mjesto u skupini. Momčad Elvisa Fatovića će skupni dio natjecanja završiti na trećem mjestu.

Izvor: Jug.hr/HVS

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist