Sport

BADMINTON Lana Korać prvakinja Hrvatske!

BADMINTON Lana Korać prvakinja Hrvatske!

Članica Badmintonskog kluba Aedium Lana Korać osvojila je prvo mjesto u konkurenciji poletarki pojedinačno na Prvenstvu Hrvatske u badmintonu za poletarce (U11) i juniore (U19), koje je protekle subote održano u dvorani OŠ Župa dubrovačka u Mlinima.

Korać je na putu do titule prvakinje nanizala tri pobjede. U istoj konkurenciji Lučia Galjer je bila brončana, dok su Romea Milković i Petra Šilje stigle do četvrtfinala. Korać i Galjer su u ženskom paru osvojile srebro, a Milković i Šilje broncu. Poletarci Patrik Karamatić i Davor Makivić osvojili su pojedinačne bronce, a u paru srebro.

Juniorka Barbara Janičić osvojila je broncu, dok su Mia Čerjan i Maris Guca ‘zapele’ u četvrtfinalu. U ženskom paru Čerjan je s Ingom Sadaić bila srebrna, a Guca i Nikolina Kabiček brončane, dok su Andrea Vlašić i Dora Šurković stigle do četvrtfinala. Čerjan je u mješovitom paru s Lukom Grubićem bila brončana, a Barbara Janičić s Linom Zadravcem ‘zapela’ u četvrtfinalu. Kod juniora broncu u muškom paru osvojili su Lukša Zlošilo i Marko Janičić, a pojedinačno su ušli među osam najboljih.

Sve skupa BK Aedium na natjecanju je osvojio 12 medalja, od čega 5 pojedinačnih i 7 u paru.

U kategoriji poletarca ukupno je nastupilo 9 igračica i 12 igrača iz 6 klubova iz Čakovca, Dubrovnika, Koprivnice, Makarske, Novske i Zagreba, a kod juniora 12 igračica i 12 igrača iz 7 klubova iz Čakovca, Dubrovnika, Makarske i Zagreba. BK Aedium je nastupio sa 16 igračica i igrača pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana,

FOTO: BK Aedium

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist