Politika

BAČIĆ NAKON IZBORA: Nismo u potpunosti zadovoljni, očekivali smo pet mandata

BAČIĆ NAKON IZBORA: Nismo u potpunosti zadovoljni, očekivali smo pet mandata

Nakon osvajanja četiri mandata na izborima za predstavnike u Europskom parlamentu, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, saborski zastupnik Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za medije osvrnuli su se na postignuti izborni uspjeh.

Branko Bačić istaknuo je kako su jučerašnji izbori pokazali da je Dubrovačko-neretvanska županija utvrda HDZ-a te je dodao kako rezultat koji je HDZ postigao u svih pet gradova i u 14 od 17 općina ove županije govori dovoljno za sebe.

-Mi u tome iščitavamo podršku birača radu našeg župana i ŽO HDZ-a, podršku gradonačelniku i Gradskom odboru te podršku svih jedinica lokalne samouprave prema gradonačelnicima i načelnicima. Čestitamo svim budućim europarlamentarcima koji su osvojili mandat na izborima. I dalje ćemo na jugu Hrvatske raditi istim marom i istom željom na realizaciji projekata koji su od vitalne važnosti za život ove županije. Najuspješnija smo županija u povlačenju sredstava iz EU fondova, veliko smo gradilište, nema niti jedne općine ili grada gdje se ne provode radovi financirani iz fondova EU ili državnog proračuna. Takav rad birači već dugi niz godina nagrađuju – poručio je Bačić.

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je kako je ovog puta izlaznost birača bila veća nego na prethodnim izborima za predstavnike u Europskom parlamentu te je istaknuo kako takvu izlaznost smatraju dobrom.

-Potpora našoj stranci vrlo je velika i jako smo zadovoljni rezultatom u našoj županiji. U ovoj županiji HDZ je osvojio najbolji izborni rezultat. Osim što je to potpora cijeloj stranci, priznanje je to i radu nama u županiji. Ova je županija po mnogočemu i europska regija. Smatramo da je Europa naša šira zajednica i nastavit ćemo naš angažman na tom polju – rekao je župan Dobroslavić.

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako je ovo druga godina rada aktualne gradske uprave te kako je HDZ prošle godine u ovo vrijeme osvojio većinu gradskih kotareva i mjesnih odbora, a ovog puta na izborima za EU parlament dobili su podršku u svim kotarevima i mjesnim odborima.

-Možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima. Zahvaljujem svim sugrađanima što su u većem broju izašli na izbore – rekao je gradonačelnik.

Na novinarski upit o tome koliko su zadovoljni rezultatom na nacionalnoj razini, predsjednik ŽO HDZ-a Branko Bačić istaknuo je da je ‘ova županija bila jedna izborna jedinica, HDZ bi dobio šest mandata’.

-To govori o izvrsnosti rezultata koje smo postigli u županiji. Na razini države planirali smo osvojiti pet mandata. Kako taj cilj nismo ostvarili, nismo do kraja zadovoljni. Što se tiče broja kandidata u EU parlamentu HDZ će ih imati koliko i do sada pa nam se tu ništa bitno nije promijenilo. Zašto do toga nije došlo, je li razlog veliki broj listi pa su se glasovi raspršili, pokazat će analize – zaključio je Branko Bačić.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist