Natrag
22.4.2019 12:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

BABY BOOM U ŽUPI U vrtić upisano više od 480 djece

22.9.2016 @ 20:13 Dulist Županija

Podijelite:

U Dječjem vrtiću Župa dubrovačka novu pedagošku godinu s radom je započelo 18 odgojnih skupina jutarnjeg programa i jedna skupina popodnevnog skraćenog programa u koje je ukupno raspoređeno 483 djece. Kako javljaju iz Župe dubrovačke, od ukupno 170 pristiglih zahtjeva za upis u pedagošku godinu 2016/2017 Upravno vijeće dječjeg vrtića uključilo je 144 djece u programe vrtića. Kako je i ove godine na redovnom upisnom roku zaprimljeno više zahtjeva za upis nego što je bilo slobodnih mjesta, utvrđena je lista čekanja za djecu koja u upisnom roku nisu ostvarila potreban broj bodova sukladno Pravilniku za upis djece u DV Župa dubrovačka.
Kako bi se što više djece moglo uključiti u programe ranog i predškolskog odgoja, Općina Župa dubrovačka osigurala je dodatna sredstva u proračunu temeljem kojih su se zaposlile odgojiteljice u nekoliko odgojnih skupina, te su u iste naknadno primljena djeca s liste čekanja.
Lista čekanja je tako znatno smanjena, te se na njoj trenutno nalazi svega osmero djece jasličkog i šestero djece vrtićkog uzrasta.
Općina Župa dubrovačka u proračunu će također osigurati sredstva koja će iskoristiti za zapošljavanje tajnika i stručnog suradnika logopeda, a planirano je povećanje satnice kućnog meštra kao i zdravstvene voditeljice. Osim toga, svoj potrebitoj djeci s teškoćama u razvoju osigurano je prisustvo asistenta tijekom boravka u vrtiću.
Proračun Dječjeg vrtića Župa dubrovačka u 2016.godini iznosi 7.7 milijuna kuna od čega Općina Župa dubrovačka osigurava čak pet milijuna kuna bi se i dalje zadržala cijena vrtića koja je među najpovoljnijima u Županiji, te kako se roditelje ne bi izlagalo dodatnim troškovima.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana