Županija

BABY BOOM U ŽUPI U vrtić upisano više od 480 djece

BABY BOOM U ŽUPI U vrtić upisano više od 480 djece

U Dječjem vrtiću Župa dubrovačka novu pedagošku godinu s radom je započelo 18 odgojnih skupina jutarnjeg programa i jedna skupina popodnevnog skraćenog programa u koje je ukupno raspoređeno 483 djece. Kako javljaju iz Župe dubrovačke, od ukupno 170 pristiglih zahtjeva za upis u pedagošku godinu 2016/2017 Upravno vijeće dječjeg vrtića uključilo je 144 djece u programe vrtića. Kako je i ove godine na redovnom upisnom roku zaprimljeno više zahtjeva za upis nego što je bilo slobodnih mjesta, utvrđena je lista čekanja za djecu koja u upisnom roku nisu ostvarila potreban broj bodova sukladno Pravilniku za upis djece u DV Župa dubrovačka.
Kako bi se što više djece moglo uključiti u programe ranog i predškolskog odgoja, Općina Župa dubrovačka osigurala je dodatna sredstva u proračunu temeljem kojih su se zaposlile odgojiteljice u nekoliko odgojnih skupina, te su u iste naknadno primljena djeca s liste čekanja.
Lista čekanja je tako znatno smanjena, te se na njoj trenutno nalazi svega osmero djece jasličkog i šestero djece vrtićkog uzrasta.
Općina Župa dubrovačka u proračunu će također osigurati sredstva koja će iskoristiti za zapošljavanje tajnika i stručnog suradnika logopeda, a planirano je povećanje satnice kućnog meštra kao i zdravstvene voditeljice. Osim toga, svoj potrebitoj djeci s teškoćama u razvoju osigurano je prisustvo asistenta tijekom boravka u vrtiću.
Proračun Dječjeg vrtića Župa dubrovačka u 2016.godini iznosi 7.7 milijuna kuna od čega Općina Župa dubrovačka osigurava čak pet milijuna kuna bi se i dalje zadržala cijena vrtića koja je među najpovoljnijima u Županiji, te kako se roditelje ne bi izlagalo dodatnim troškovima.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist