Kultura

Autoportreti u Galeriji mladih

Autoportreti u Galeriji mladih

Učenici 3. razreda slikarsko – dizajnerskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića predstavili su svoje radove izložbom koja je ove srijede otvorena u Galeriji mladih.

 
Tema ovogodišnje završne izložbe je autoportret, izrađen u tehnici tempere na platnu.
– Tematski nije riječ o slučajnom odabiru. Razgovor s učenicima ovog razreda, vođen početkom školske godine, bio je potaknut idejom nekolicine učenika da se pred njih postavi likovni problem identičan onom prošlogodišnjem. Ono što se njima činilo zanimljivim bilo je usporediti, s vremenski odmakom od godinu dana te novostečenim teorijskim i praktičnim spoznajama, sebe prije i sebe sada. Pedagoški gledano, ovaj relativno kratak vremenski period, između 17. i 18. godine, vrijeme je velikih i naglih promjena koje su se, u likovnom smislu, očitovale u slobodnijem korištenju tehnike slikanja kao i zrelijem pristupu rješavanu likovnog problema. Stečeno iskustvo slikanja kroz protekle nastavne godine te sistematski rad kroz predviđene planove i programe našeg Odjela, omogućili su učenicima izraziti njihove osobne slike svijeta, slike, koje ponegdje bojažljivo, a ponegdje već i otvorenijom gestom, zrače osobnim rukopisom. Ovogodišnji radovi iznenađujuće su zreli, ne samo u likovnom smislu, kao svladavanje određenog likovnog problema, već šire, usudila bih se reći, i u autorskom – kazala je njihova profesorica Ivana Selmani.

Učenici koji su svoje radove predstavili na izložbi su Antun Franulović, Klara Knego, Petra Mirošević, Ivana Serdarević, Doris Soko i Josipa Šare.
 

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist