Kultura

Animirani OFF razveselio najmlađe

Na programu Opuzenskog filmskog festivala u petak je bilo predavanje o animaciji Matthewa Ducharmea, animatora s bostonskog instituta za umjetnost, dok je u kinu „Pjaca“ prikazano šest animiranih filmova.

Najveće oduševljenje izazvala je lutkarska animacija „Priče s početka vremena“ Božidara Trkulje, koji je već drugu godinu za redom gost festivala i već je postao prepoznatljivo festivalsko lice među Opuzencima.

Trkulja je uz nadasve simpatično predstavljanje filma osmijeh najmlađih izmamio sa svojim gostima, dvije lutke odnosno dva sporedna glumca, kako ih je sam nazvao. Djeca su ih nakon projekcije mogla „upoznati“ na promo pultu festivala, a Božidar im je odgovarao na sva znatiželjna pitanja.

U sklopu selekcije animiranog filma prikazani su još i „Dove sei, amor mio“, „Albert“, „Mr. Dokker“, „Konstruktor“ i „Ultras“. Nakon selekcije kratkog animiranog filma program se nastavio u ozbiljnijem tonu, filmom „Belvedere“ bosanskog redatelja Ahmeda Imamovića, izrazito dobro prihvaćenim od publike.

Ni ova večer nije prošla bez potvrde kako Opuzenci jako vole hrvatski film, dobrim odazivom u kinu „Riva“ na hrvatskoj selekciji u sklopu koje su prikazana četiri kratkometražna i jedan dugometražni film.

Uradci polaznika filmske radionice na velikom platnu bit će prikazani na zatvaranju festivala, dok će se radovi polaznika likovne radionice moći kupiti na aukciji u prostoru Likovnog salona, u subotu od 18 sati. Novac prikupljen na aukciji biti će doniran udruzi „UOSI“.

Post projekcijsko druženje nastavljeno je u laganoj atmosferi uz Ivana Vragolovicha, poznatog hrvatskog blues gitarista.

Pročitajte još

DESET GODINA DU PISACA ‘Literat je naš najveći ponos!’

Andrea Falkoni Račić

‘A ŠETNJA MU BILA MRSKA’ Ivica Bota o Putu sv. Jakova u lipanjskim Putositnicama

Dulist

TAJNA PALA KORČULANSKE KATEDRALE Predavanje na temu 500 godina rođenja Jacopa Tintoretta

Dulist