Politika

Andrić prijavio Vlahušića GONG-u

Andrić prijavio Vlahušića GONG-u

Nakon što je stožer HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Grada Dubrovnika Tea Andrića uputio prigovor Gradskom izbornom povjerenstvu zbog uočenih nepravilnosti u vođenju izborne promidžbe od strane HNS-ovog kandidata Andra Vlahušića,

jutros je isti prigovor upućen i GONG-u. U svom prigovoru izborni stožer Tea Andrića ističe kako Andro Vlahušić, koristeći javne površine Grada Dubrovnika, kao i reklamne prostore gradskog poduzeća ''Libertas'', grubo manipulira dubrovačkom i hrvatskom javnošću.

– Zadnjih dana na autobusima javnog gradskog prijevoza, te na prostoru Luže nalaze se plakati sa političkim sloganom ili porukom, velikim slovima ''Pobijedimo zajedno'', a malim ''prometnu izoliranost''. Ovi slogani istododno su i izborna poruka gradske koalicije HNS-HSS-SHUS, kao i kandidata te koalicije na lokalnim izborima 2013. godine Andra Vlahušića, koja glasi ''Pobijedimo za Dubrovnik''. Riječ je o neplaćenoj i protuzakonitoj promidžbi u javnom prostoru, čime se izravno krši Zakon o lokalnim izborima, a posebno pravo svih sudionika izborne promidžbe na jednake uvjete.

Ovim postupanjem povrijeđen je i Izborni etički kodeks, donijet od strane Etičkog povjerenstva 2011. godine. Upravo zbog toga, iz izbornog stožera HDZ-a traže žurno očitovanje GONG-a i Gradskog izbornog povjerenstva o kršenju Zakona o lokalnim izborima i Izbornog etičkog kodeksa, te očekuju i primjerene mjere obustave takvog načina djelovanja tijekom izborne promidžbe – ističe u svom priopćenju Teo Andrić.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist