Natrag
17.2.2019 04:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

Andrić prijavio Vlahušića GONG-u

9.5.2013 @ 16:51 Ana Prohaska Politika
2;2

Podijelite:

Nakon što je stožer HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Grada Dubrovnika Tea Andrića uputio prigovor Gradskom izbornom povjerenstvu zbog uočenih nepravilnosti u vođenju izborne promidžbe od strane HNS-ovog kandidata Andra Vlahušića,

jutros je isti prigovor upućen i GONG-u. U svom prigovoru izborni stožer Tea Andrića ističe kako Andro Vlahušić, koristeći javne površine Grada Dubrovnika, kao i reklamne prostore gradskog poduzeća ''Libertas'', grubo manipulira dubrovačkom i hrvatskom javnošću.

– Zadnjih dana na autobusima javnog gradskog prijevoza, te na prostoru Luže nalaze se plakati sa političkim sloganom ili porukom, velikim slovima ''Pobijedimo zajedno'', a malim ''prometnu izoliranost''. Ovi slogani istododno su i izborna poruka gradske koalicije HNS-HSS-SHUS, kao i kandidata te koalicije na lokalnim izborima 2013. godine Andra Vlahušića, koja glasi ''Pobijedimo za Dubrovnik''. Riječ je o neplaćenoj i protuzakonitoj promidžbi u javnom prostoru, čime se izravno krši Zakon o lokalnim izborima, a posebno pravo svih sudionika izborne promidžbe na jednake uvjete.

Ovim postupanjem povrijeđen je i Izborni etički kodeks, donijet od strane Etičkog povjerenstva 2011. godine. Upravo zbog toga, iz izbornog stožera HDZ-a traže žurno očitovanje GONG-a i Gradskog izbornog povjerenstva o kršenju Zakona o lokalnim izborima i Izbornog etičkog kodeksa, te očekuju i primjerene mjere obustave takvog načina djelovanja tijekom izborne promidžbe – ističe u svom priopćenju Teo Andrić.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana