Sport

Anđeli Violić srebro na Europskom juniorskom kupu u Pragu

Anđeli Violić srebro na Europskom juniorskom kupu u Pragu

Dubrovkinja Anđela Violić, članica Judo kluba Dubrovnik 1966, osvojila je srebro u kategoriji do 70 kilograma prvog dana Europskog juniorskog kupa u Pragu.
Natjecanje je započela pobjedom protiv Njemice Mareike Reddig. S dva wazarija dominantno prolazi u četvrt završnicu. Iako je kroz cijelu borbu s austrijskom predstavnicom Annom-Lennom Schuchter Violić bila dominantnija (2 kazne za Schuchter), borba je ipak otišla u golden score. Nakon 19 sekundi golden scorea Anđela baca wazari i prolazi u polufinale. Tamo efektnim ipponom protiv Ruskinje Aleksandre Askarove osigurava svoje prvo finale na EJU juniorskom touru u karijeri. Tamo je od nje u ovom trenutku bila spremnija (ippon) Slovenka Metka Lobnik. Ovo je bio sjajan povratnički nastup za Violić, koja je na medalju s europskih turnira čekala od lipnja 2018. godine i srebra sa seniorskog Europskog kupa u Beogradu.
EJU juniorski kup u Pragu ove je godine okupio 471 judoku iz 39 država. U ovako brojnoj konkurenciji Hrvatska je sa svojih 9 natjecatelja, od kojih je tek četvero upisalo nastup prvi dan, dospjela na prvo mjesto u ukupnom poretku država nakon prvog dana. Bivša svjetska kadetska prvakinja svijeta Helena Vuković osvojila je pak zlato.

Izvor i foto: Judo.hr

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist