Sport

Ana Konjuh skočila na 550. mjesto!

Ana Konjuh skočila na 550. mjesto!

Dubrovačka tenisačica Ana Konjuh napravila je veliki skok od 318 mjesta na svjetskoj rang ljestvici! S dojučerašnje 868. pozicije Konjuh je s novih 35 osvojenih bodova s prošlotjednog turnira u Mariboru dohvatila 550. mjesto na WTA ljestvici!

Podsjetimo, Ana je ovaj sjajan rezultat ostvarila odličnim igrama na ITF turniru u Mariboru, gdje je iz kvalifikacija stigla do finala, u kojem je pak izgubila od domaće igračice Polone Hercog, koja je s tim osvojenim turnirom ušla u prvih sto igračica svijeta.

– Ovaj skok posljedica je Aninog izuzetno dobrog rezultata u Mariboru. To znači da ne treba igrati puno turnira, nego napraviti dobar rezultat. Treba dobro igrati, pripremati se i trenirati – kazao nam je Anin otac Mario Konjuh, koji se s Anom nalazi na pregledima u privatnoj klinici u Strasbourgu.

– Obavljamo snimanje i magnetsku rezonancu. Opet je riječ o laktu, ozljedi koju Ana vuče već dvije godine. I u Mariboru i u Parizu igrala je pod tabletama. Bila je u Parizu i dosta umorna i zato nismo uspjeli doći do kraja, već do polufinala što je također uspjeh. Pojavljuje se bol kad igra službene mečeve, već nakon prvog ili drugog meča, pa ima problem sa servisom. Nije ništa ozbiljno, ali joj smeta – objašnjava tata Konjuh.

Vrijedi dodati i kako je Ana u juniorskoj konkurenciji nakon poraza u polufinalu Roland Garrosa pala na drugo mjesto svjetske ljestvice najboljih cura. Pretekla ju je Švicarka Belinda Bencic, osvajačica juniorskog Roland Garrosa.

– Ana je razočarana s rezultatom u polufinalu jer nije mogla pružiti sve što zna i može. Žao joj je i zbog rezultata 6:0 i 6:1, međutim to je tenis, to je sport. Idemo dalje, slijede nam novi turniri. Bit će vremena i za uzvratne utakmice. Treba gledati samo naprijed, ništa nase. Treba vjerovati u sebe i dobro raditi – dodao je Mario Konjuh.

Ana planira nastupiti i na ITF turniru u Montpellieru, gdje je, kao i u Mariboru, nagradni fond 25 tisuća dolara. Sve će, kaže Anin otac Mario, ovisiti o mišljenju liječnika u Strasbourgu.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist