Grad

Ambulanta u povijesnoj jezgri od 1. srpnja?

Ambulanta u povijesnoj jezgri od 1. srpnja?

Dugo očekivana ambulanta u povijesnoj jezgri Dubrovnika svoja vrata trebala bi otvoriti početkom srpnja, ako je suditi po najavama iz gradske uprave.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić sastali su se danas s ravnateljem Doma zdravlja Brankom Bazdanom.

 

Bazdan je prihvatio inicijativu gradske uprave za otvaranje ambulante u povijesnoj gradskoj jezgri koja će s radom početi 1. srpnja ove godine. Potpuno opremljen gradski prostor spreman za rad ambulante dodijeljen je Domu zdravlja bez naknade. U njegovu obnovu za tri unutarnja prostora iz gradskog proračuna utrošeno više od 1,2 milijuna kuna, a oprema koja je potrebna za rad je plaćena 70 tisuća kuna. Ambulantom će upravljati Dom zdravlja, a Grad Dubrovnik će iz proračuna snositi sve troškove rada ambulante koji uključuju troškove liječničkog tima i režije.
Ambulanta će raditi cijelu godinu bez obzira na broj prijavljenih pacijenata. Početak rada ambulante je od iznimne važnosti za stanovnike stare gradske jezgre, ali i za povećani broj posjetitelja i gostiju u ljetnim mjesecima, te za velika događanja i skupove koji organizacijski zahtijevaju liječnički tim u blizini kao što je doček Nove godine, koncerti i slično. Lokacija ambulante je na idealnom mjestu, uz Prirodoslovni muzej, gdje nema stepenica niti drugih arhitektonskih barijera pa je pristup invalidima i starijima olakšan.

I mi se nadamo da će napokon biti otvorena!

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović