Natrag
18.1.2019 21:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

AMANDMAN NA PRORAČUN HNS-ovci traže 300 tisuća kuna za provođenje kurikularne reforme u OŠ Mokošica

25.5.2018 @ 10:39 Dulist Grad

Podijelite:

Dubrovački HNS u rebalansu proračuna predlaže 300 tisuća kuna za provođenje kurikularne reforme u Osnovnoj školi Mokošica – navodi u priopćenju za medije Marina Vučković Matić, potpredsjednika dubrovačkog ogranka stranke.

-Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća pred vijećnicima će se naći i rebalans proračuna u kojem se preraspoređuje čak 15 milijuna kuna viška. A mokoškim osnovnoškolcima potrebno je tek 2 posto tog iznosa kako bi mogli sudjelovati u eksperimentalnoj provedbi kurikularne reforme.

Stoga je dubrovački HNS uputio amandman na rebalans proračuna kojim bi se Osnovnoj školi Mokošica omogućilo sudjelovanje u programu ‘Škola za život’ već iduće školske godine. Naime, na sastanku s pomoćnicom ministrice znanosti i obrazovanja, Lidijom Kralj tijekom njenog nedavnog posjeta Dubrovniku pronađeno je rješenje kojim bi se omogućilo uključivanje ove škole, uz uvjet da se osigura 300 tisuća kuna za opremanje škole, kupovinu udžbenika i tableta te troškove odlaska na edukacije.

Nastavnici i djelatnici škole, roditelji i djeca iz Mokošice izrazili su svoju želju za sudjelovanjem u ovom projektu, ali zbog ograničenih financijskih sredstava njihova kandidatura nije mogla biti prihvaćena. Sada je na gradskim vijećnicima odluka hoće li ovaj amandman podržati i tako našim najmlađim sugrađanima ispuniti želju i omogućiti da već iduću školsku godinu započnu s 30 posto lakšim torbama, a u školskim klupama dobiju obrazovanje primjereno 21. stoljeću – navodi Vučković Matić u priopćenju.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana