Grad

AMANDMAN NA PRORAČUN HNS-ovci traže 300 tisuća kuna za provođenje kurikularne reforme u OŠ Mokošica

AMANDMAN NA PRORAČUN HNS-ovci traže 300 tisuća kuna za provođenje kurikularne reforme u OŠ Mokošica

Dubrovački HNS u rebalansu proračuna predlaže 300 tisuća kuna za provođenje kurikularne reforme u Osnovnoj školi Mokošica – navodi u priopćenju za medije Marina Vučković Matić, potpredsjednika dubrovačkog ogranka stranke.

-Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća pred vijećnicima će se naći i rebalans proračuna u kojem se preraspoređuje čak 15 milijuna kuna viška. A mokoškim osnovnoškolcima potrebno je tek 2 posto tog iznosa kako bi mogli sudjelovati u eksperimentalnoj provedbi kurikularne reforme.

Stoga je dubrovački HNS uputio amandman na rebalans proračuna kojim bi se Osnovnoj školi Mokošica omogućilo sudjelovanje u programu ‘Škola za život’ već iduće školske godine. Naime, na sastanku s pomoćnicom ministrice znanosti i obrazovanja, Lidijom Kralj tijekom njenog nedavnog posjeta Dubrovniku pronađeno je rješenje kojim bi se omogućilo uključivanje ove škole, uz uvjet da se osigura 300 tisuća kuna za opremanje škole, kupovinu udžbenika i tableta te troškove odlaska na edukacije.

Nastavnici i djelatnici škole, roditelji i djeca iz Mokošice izrazili su svoju želju za sudjelovanjem u ovom projektu, ali zbog ograničenih financijskih sredstava njihova kandidatura nije mogla biti prihvaćena. Sada je na gradskim vijećnicima odluka hoće li ovaj amandman podržati i tako našim najmlađim sugrađanima ispuniti želju i omogućiti da već iduću školsku godinu započnu s 30 posto lakšim torbama, a u školskim klupama dobiju obrazovanje primjereno 21. stoljeću – navodi Vučković Matić u priopćenju.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović