Natrag
18.2.2019 01:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘ALEKSI’ Film Barbare Vekarić premijerno prikazan u kinu Visia

9.10.2018 @ 22:40 Dulist.hr dulist IN
16;16

Podijelite:

Nakon što je uz sjajne kritike otvorio ovogodišnji Pula Film Festival, ‘ALEKSI’ debitantice Barbare Vekarić s Tihanom Lazović u naslovnoj ulozi  ovoga je utorka imao i svoju premijeru u Dubrovniku.

Naslovna junakinja filma, Aleksi, vraća se kući sa studija i budući da ne uspijeva pronaći posao, tijekom ljeta na Pelješcu pokušava pronaći samu sebe. Njezini roditelji nisu oduševljeni tim razvojem događaja i priželjkuju da od Leona Lučeva preuzme vođenje obiteljskog vinskog podruma. No, Aleksi poučena primjerom prijateljice koju tumači Nataša Janjić, ima druge planove koji uključuju i tri posve različita muškarca, a igraju ih Jason Mann, Goran Marković i Sebastijan Cavazza.

Nažalost gotovo niti jedna na filmu zabilježena vizura Orebića nije ostala pošteđena u nedavnim katastrofalnim požarima, pa je ‘Aleksi’ jedan od posljednjih prikaza prekrasnih peljeških pejzaža prije no što ih je poharala vatrena stihija.

-Film progovara iz perspektive djevojke koja ima sve – veliku kuću, bogate roditelje, vinariju, novac… a svejedno ne zna tko je i što hoće. Jako mi je drago što je hrvatska kinematografija dobila film koji nije teška socijalna drama. Vjerujem da će se mnogo mladih koji se bliže tridesetoj poistovjetiti s Aleksi- kaže o svom liku Tihana Lazović.

Aleksi kao generacijski film opisuje i Barbara Vekarić, redateljica i scenaristica filma, koja i sama pripada milennialsima.

Autori filmske glazbe su Jura Ferina i Pavle Miholjević, autor pjesama benda Goran i sateliti je Tvrtko Hopek Les, a u filmu su korištene i skladbe mladih i perspektivnih glazbenika J.R. Augusta i Lovely Quinces, te jedna pjesma Lidije Bačić koja u ‘Aleksi’ ima i cammeo ulogu. Za gotovo ‘instagramsku’ estetiku filma zaslužni su direktor fotografije Filip Tot, scenografkinja Ines Atman i kostimografkinja Suzana Tkalčec, pa nije slučajno što je upravo Instagram odabran i kao glavni kanal promocije filma.

Film je nastao u produkciji zagrebačke produkcijske kuće Studio Dim, u koprodukciji sa FilmKombajnom (Srbija), Motionom (Hrvatska) i HRT-om, a uz potporu HAVC-a i Filmskog centra Srbije.

Komentari

O autoru: Dulist.hr


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana