Crna kronika

Albanci ilegalno prelaze granice

Albanci ilegalno prelaze granice

Policijski službenici Policijske postaje Gruda tijekom proteklih nekoliko dana u dva su navrata zatekli ukupno pet državljana Albanije koji su pokušali ilegalno ući u Hrvatsku.

Jedan od njih zatečen je prilikom kontrole prometa u četvrtak, 31. listopada oko 10.25 sati u mjestu Gruda, Konavli, i to u osobnom vozilu albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji državljanin Albanije. Radi se o 30-godišnjaku, za kojeg je prekršajnom obradom utvrđeno da je državnu granicu između Crne Gore i Republike Hrvatske prešao tog jutra i to pješice preko brda Debeli Brijeg, a u čemu mu je pomogao spomenuti vozač. Ostala četvorica u dobi od 26 do 36 godina zatečeni su istog dana, oko 14 sati u mjestu Palje Brdo u Konavlima. Utvrđeno je da su u RH ušli također tog jutra, ilegalno, pješice, preko brda Debeli Brijeg.

Petorici državljana Albanije doneseno je Rješenje o protjerivanju iz RH, određena im je zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od jedne godine, te su predani graničnoj policiji Crne Gore, dok je 22-godišnji vozač uz optužni prijedlog zbog pomaganja u nezakonitom prelasku državne granice doveden na Prekršajni sud u Dubrovniku.

Osim ovih slučajeva, policijski službenici Policijske postaje Gruda i Policijske postaje Ston tijekom proteklog vikenda zatekli su dvoje državljana Albanije u dobi od 33 i 45 godina koji su u dva odvojena slučaja pokušali ući, odnosno izaći iz RH korištenjem krivotvorenih putnih isprava Albanije.

Oni su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, nakon čega su zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave, uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, nakon čega su dovedeni u nadležno državno odvjetništvo.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist

OSTAJE TUGA I PRAZNINA Preminuo Draško Milojević

Dulist