Politika

ALARMANTNO STANJE Grmoja: ‘Situacija je sve gora za liječnike i pacijente. Ministra nije briga’

ALARMANTNO STANJE Grmoja: 'Situacija je sve gora za liječnike i pacijente. Ministra nije briga'

Iz MOST-a nezavisnih lista uputili su priopćenje vezano za, kako ističu, najnoviji slučaj u dubrovačkoj bolnici, koja nema kapaciteta za pretragu 39 ljudi koji imaju indikaciju za rak debelog crijeva. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Ovaj slučaj opet pokazuje kako je zdravstvo na koljenima, a stanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je doslovno beznadno. Most smatra da je u najjužnijoj županiji situacija posebno zabrinjavajuća jer su nedostatak liječnika i podkapacitiranost već dugo zabrinjavajući.

-Opća bolnica Dubrovnik pod sobom ima cijelu županiju i ogromni broj turista tijekom sezone, s tim da ne može zbrinuti ni dubrovačke pacijente. Ovaj slučaj da se u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva detektiraju oboljeli, ali za kolonoskopiju nema termina, otkrivaju da dubrovačka bolnica ima samo dva gastroenterologa. A kroničan nedostatak liječnika svake godine je sve vidljiviji i situacija može biti samo još gora. I za liječnike i za pacijente! – rekao je Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta.

Istaknuo je kako se ministar Kujundžić pravi da ne vidi koliko je situacija u zdravstvu teška i tvrdi da je sve u redu.

-Ministra nije briga što natječaji za specijalizacije ostaju nepopunjeni, što su medicinske sestre izuzetno opterećene zbog kroničnog nedostatka čemu svjedoče stalno otvoreni natječaji i što je gorući problem nedostatak nacionalne strategije upravljanja ljudskim resursuma u zdravstvu. Ministra očito nije briga ni što nitko ne dolazi u bolnicu u Dubrovniku, jer je to grad s visokim životnim troškovima. Ministar Kujundžić odavno je trebao otići. Zbog ovakve situacije u županiji, u kojoj ništa ne poduzima, treba otići i župan Dobroslavić! – istaknuo je Grmoja u priopćenju MOST-a.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist