Politika

ALARMANTNO STANJE Grmoja: ‘Situacija je sve gora za liječnike i pacijente. Ministra nije briga’

Iz MOST-a nezavisnih lista uputili su priopćenje vezano za, kako ističu, najnoviji slučaj u dubrovačkoj bolnici, koja nema kapaciteta za pretragu 39 ljudi koji imaju indikaciju za rak debelog crijeva. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Ovaj slučaj opet pokazuje kako je zdravstvo na koljenima, a stanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je doslovno beznadno. Most smatra da je u najjužnijoj županiji situacija posebno zabrinjavajuća jer su nedostatak liječnika i podkapacitiranost već dugo zabrinjavajući.

-Opća bolnica Dubrovnik pod sobom ima cijelu županiju i ogromni broj turista tijekom sezone, s tim da ne može zbrinuti ni dubrovačke pacijente. Ovaj slučaj da se u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva detektiraju oboljeli, ali za kolonoskopiju nema termina, otkrivaju da dubrovačka bolnica ima samo dva gastroenterologa. A kroničan nedostatak liječnika svake godine je sve vidljiviji i situacija može biti samo još gora. I za liječnike i za pacijente! – rekao je Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta.

Istaknuo je kako se ministar Kujundžić pravi da ne vidi koliko je situacija u zdravstvu teška i tvrdi da je sve u redu.

-Ministra nije briga što natječaji za specijalizacije ostaju nepopunjeni, što su medicinske sestre izuzetno opterećene zbog kroničnog nedostatka čemu svjedoče stalno otvoreni natječaji i što je gorući problem nedostatak nacionalne strategije upravljanja ljudskim resursuma u zdravstvu. Ministra očito nije briga ni što nitko ne dolazi u bolnicu u Dubrovniku, jer je to grad s visokim životnim troškovima. Ministar Kujundžić odavno je trebao otići. Zbog ovakve situacije u županiji, u kojoj ništa ne poduzima, treba otići i župan Dobroslavić! – istaknuo je Grmoja u priopćenju MOST-a.

Pročitajte još

RAGUŽ OŠTRO KRITIZIRA HTZ ‘Zemlja za dobar sprovod’

Dulist

REZULTATI CRODEMOSKOPA Kome raste, a kome pada popularnost?

Dulist

Šuica dobila podršku odbora EU parlamenta, čestitao joj Plenković

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija