Natrag
24.4.2019 14:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ako volite pivo, dajte svoj glas u kampanji #ProtectWater

4.11.2018 @ 14:21 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Više od sto tisuća potpisa građana Europske unije za očuvanje aktualnog propisa koji štiti europske vodne resurse znak je da Europska komisija treba odustati od revizije tog propisa i jednostavno ga bolje implementirati, ističe se u priopćenju WWF-a.

Takav odaziv građana u samo tri tjedna kampanje #ProtectWater, koju su pokrenuli WWF i partnerske organizacije iz koalicije Living Rivers Europe u suradnji s brojnim lokalnim nevladinim udrugama, vjetar je u leđa za daljnje inzistiranje na očuvanju Okvirne direktive o vodama u današnjem obliku.

Građani koji su dosad sudjelovali u javnom savjetovanju Europske komisije potpisali su unaprijed pripremljene odgovore na pitanja koja opisuju važnost očuvanja tog propisa, a njihovi će potpisi biti uručeni Europskoj komisiji. Time građani diljem Europe poručuju da se protive promjeni Okvirne direktive o vodama koju neke nacionalne vlade žele oslabiti.

– Vrijeme je da se pokrenemo jer sutra će biti prekasno! Ako volite pivo, ako volite plivanje, veslanje, ribanje, šetnje uz naše prekrasne rijeke i jezera, ovo je akcija za vas! Dajte svoju podršku u našoj kampanji za spas EU propisa o vodama, jer voda je nešto što se tiče svih nas. Nemojmo dozvoliti da europske rijeke i jezera umiru pred našim očima! – upozorava Irma Popović Dujmović iz WWF Adrije.

Okvirna direktiva o vodama najsnažniji je alat kojim se osigurava zaštita i obnova europskih rijeka, jezera i močvara za generacije koje dolaze. Dokažimo Europskoj komisiji i vladama europskih država članica da nam je stalo do očuvanja vodnih resursa.

Svoj glas za zaštitu Okvirne direktive o vodama možete dati ovdje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana