Politika

‘Ako se netko boji ili srami izvjesiti državni barjak, bolje da ukinemo Praznik rada’

Ako se netko boji ili srami izvjesiti državni barjak, bolje da 1. svibnja ukinemo – rekao je na sjednici Gradskog vijeća Rikard Rossetti (DUSTRA), koji se u svom pitanju gradonačelniku osvrnuo na nedavnu proslavu Međunarodnog praznika rada. Istaknuo je kako je na putu od Hladnice do Gruža toga dana primijetio kako nigdje nije izvješen državni barjak pa ni na zgradi državne tvrtke Elektrojug. Rekao je i kako su placa i peskarija radile kao i neke butige.

-Što se dogodilo s Međunarodnim praznikom rada? On nije vezan za nijednu ideologiju. Ako se netko boji ili srami izvjesiti državni barjak, bolje da 1. svibnja ukinemo. Tko je odgovoran da se poštuje svaki državni praznik? – pitao je Rossetti.

-Ljudski faktor definira hoće li netko raditi ili neće. Zakonom rad bagdanima nije zabranjen, brojne su ustanove i institucije radile toga dana, baš kao i na Božić, Uskrs… Mislim da se prava radnika u našem gradu iznimno poštuju jer postoji jaka konkurencija na svim stranama – rekao je gradonačelnik Mato Franković dodavši kako je isticanje državnih zastava obveza, a nador i kažnjavanje je na Državnom inspektoratu.

 

Pročitajte još

MINI SUKOB Kako je Pezo izgurao Matušića s liste za Sabor

Andrea Falkoni Račić

ČEKA SE ODLUKA SREDIŠNJICE HDZ-a Franković u reizbor tek nakon lokalnih izbora?

Dulist

PLENKOVIĆ U ORAŠCU U desetoj izbornoj jedinici kolege se vode ključnim načelima dubrovačke diplomacije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija