Crna kronika

Ajlin Ahmić: Drago mi je što je optužnica podignuta jer nisam kriv

Ajlin Ahmić: Drago mi je što je optužnica podignuta jer nisam kriv

“Osobno mi je drago što je optužnica podignuta. Tako je moralo bit zbog velike grupe ljudi koji tu navodno pripadaju… ja nisam ni sudija ni nitko da bih govorio tko je kriv a tko ne.

Samo za sebe mogu da kažem da nisam kriv te da nisam član i dio takve grupe, ni slične njoj. Ovo je samo još jedna stepenica na putu da to i izađe na vidjelo. Drago mi nije što se piše ovako. Ali za mene je ovo sretan trenutak, da mi se skine veliki teret sa leđa. Pa ćemo onda polako dalje. Da sagledamo tko je tu kriv, a tko ne” – objavio je danas popodne Ajlin Ahmić, nakon što su mediji objavili podizanje optužnice protiv njega i još dvoje Dubrovčana, na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, protiv Ahmića (29) te  Zorana Tubića (33) i Bojana Ćalasana (28) iz Dubrovnika, uz još 16 osoba, tužilaštvo Posebnog odjela za organizirani kriminal i korupciju BiH podiglo je optužnicu kojom se terete za organizirani kriminal u vezi trgovine droge i ‘pranja novca’.

Grupa optuženih tereti se da je od 2010. do 2013. godine djelujući kao organizirana kriminalna grupa, formirana radi međunarodnog krijumčarenja velikih količina opojnih droga, u više navrata prokrijumčarila više desetaka kilograma marihuane, skunka, heroina i kokaina. Droga je krijumčarena s područja Albanije i Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu i dalje prema teritoriju Republike Hrvatske.

Optužnica je rezultat rada Tužilaštva BiH i MUP RS, SIPA, Granične policije BiH i MUP Kantona Sarajevo u zajedničkoj istrazi sa policijskim i pravosudnim agencijama Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Albanije.

 

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist