DuList IN

AGROTURIZAM KONAVLE ‘Trganje 2017.’ u Pridvorju

AGROTURIZAM KONAVLE 'Trganje 2017.' u Pridvorju

Agroturizam Konavle i ove godine organizira manifestaciju tradicionalne berbe grožđa pod nazivom ‘Trganje 2017’ koja će se održati u petak 15. rujna, u kompleksu Franjevačkog samostana Sv. Vlaha u Pridvorju.

Prema programu manifestacije, od 14 do 15 sati u planu je berba grožđa u samostanskom vinogradu, od 15 do 16 sati prerada grožđa na tradicionalan i suvremen način u klaustru samostana, a od 16 do 18 sati težački ručak za sve posjetitelje i zabavni program uz živu glazbu i nastup folklora.

Ovom prilikom će se oživjeti stare običaje i na simboličan, još jednom, pokazati zajedništvo jer će se prikupljanjem grožđa konavoskih vinogradara napraviti zajedničko konavosko misno vino.

U sklopu ovogodišnje manifestacije će se promovirati projekt ‘Poje – otrgnuti dio Konavala’ čija će se prva faza, izložba fotografija mladih konavoskih fotografa Nina Đuraša i Tonija Mostahinića, autorice Olje Ljubišić, predstaviti ovog petka. Završnica projekta će biti u okviru manifestacije ovogodišnjih ‘Mirisa Božića’.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist