Natrag
23.2.2019 06:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

Agencije: Vlahušić donosi jednostrane odluke

7.8.2012 @ 17:05 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Dubrovačke putničke agencije nezadovoljne su gradonačelnikovom odlukom koja je, istaknuli su njihovi predstavnici, donesena bez prethodne konzultacije s akterima turističkog gospodarstva.

Predstavnici agencija, njih 30-ak koliko ih se okupilo na sastanku Strukovne grupe putničkih agencija, nezadovoljno je, naime, Vlahušićevom odlukom kojom će od 2013. godine turistički autobusi u gradsku blagajnu morati uplaćivati naknadu – za prekomjernu upotrebu prometnica.

Zaključili su kako je nužno održavanje partnerskog odnosa putničkih agencija i Grada Dubrovnika, koji se narušava donošenjem ovakvih odluka bez prethodnih konzultacija s akterima turističkog gospodarstva.

– Zaključeno je stoga, da se još jednom zatraži hitan sastanak s gradonačelnikom Androm Vlahušićem kako bi se raspravila sva problematična pitanjima (naplata ulaznica za muzeje, ulaznica za zidine, priprema turističke sezone 2013. itd.) – istaknuto je u zaključku sa sastanka spomenute Strukovne grupe.

Agencije su također raspravljale i o viznom režimu za državljane Ruske Federacije i Ukrajine nakon 1. srpnja 2013., uz kojeg su vezane mnoge nejasnoće. S obzirom na ulogu ruskog i ukrajinskog tržišta u turizmu Dubrovačko -neretvanske županije, predstavnici putničkih agencija su odlučili hitno uputiti zahtjev Ministarstvu turizma, za pojašnjenje svih detalja vezanih za ishođenje viza državljanima ovih dviju država.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana