Sport

Aediumu sedam medalja!

Aediumu sedam medalja!

U subotu i nedjelju 18. i 19. studenog u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u badmintonu za mlađe kadete (do 13 g.) i mlađe juniore (do 17 g.).

U kategoriji mlađih kadeta ukupno je sudjelovalo 15 igračica i 20 igrača iz 10 klubova iz Bjelovara, Čakovca, Dubrovnika, Koprivnice, Makarske, Novske, Velike Gorice i Zagreba,

dok je u kategoriji mlađih juniora ukupno nastupilo 16 igračica i 15 igrača iz 9 klubova iz Bjelovara, Čakovca, Dubrovnika, Makarske, Novske, Velike Gorice i Zagreba.

Badmintonski klub Aedium je nastupio s 5 igračica i igrača pod vodstvom trenera Ratka Galjera i svi su osvojili barem jednu medalju.

Ukupno su osvojili sedam medalja, 3 u pojedinačnim i 4 u parskim konkurencijama.

Kod mlađih kadeta najuspješniji je bio Marko Janičić, koji se osvojio 3 brončane medalje, po jednu u pojedinačnoj i u dvije parske konkurencije.

Pojedinačno, Marko je do polufinala ostvario dvije pobjede, a onda je bolji od njega bio prvi nositelj i kasniji pobjednik Roko Pipunić iz Zagreba.

U konkurenciji muških parova, sa suigračem Josipom Đerijem iz Čakovca, Marko je isto zaustavljen u polufinalu, i to opet od kasnijeg pobjedničkog para Bajzek/Kula iz Novske.

Kod mlađih kadetkinja uspješna je bila Nika Matana, koja je u osvojila 2 brončane medalje. Jednu u pojedinačnoj konkurenciji, gdje je nakon dvije pobjede u eliminacijskom dijelu,

izgubila u polufinalu od druge nositeljice Lucije Mežnarić iz Novske. Drugu brončanu medalju Nika je osvojila s Markom u konkurenciji mješovitih parova.

Kod mlađih juniorki dvije medalje, brončanu u pojedinačnoj konkurenciji i srebrnu u mješovitim parovima, osvojila je Barbara Janičić.

Pojedinačno je Barbara stigla do polufinala gdje je zaustavljena od prve nositeljice i kasnije pobjednice Inge Sadaić iz Zagreba,

dok je u mješovitim parovima s Bornom Vadljom iz Čakovca osvojila drugo mjesto, a u finalu su bolji od njih bili par Sadaić/Meglić iz Zagreba.

U konkurenciji ženskih parova Maris Guca i Nikolina Kabiček su osvojile brončanu medalju. U polufinalu bolje od njih su bile Cvitkušić/Šaban, koje su na kraju i osvojile prvenstvo.

Isti taj pobjednički par je u četvrtfinalu bio bolji od Barbare i njene suigračice u paru Ire Misir iz Velike Gorice.

FOTO: BK Aedium

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist