Aktualno

ADOPTIN VIKEND U DUBROVNIKU Zanimljivi događaji za posvojitelje, ali i za djecu

ADOPTIN VIKEND U DUBROVNIKU Zanimljivi događaji za posvojitelje, ali i za djecu

ADOPTA, udruga za potporu posvajanju ovaj vikend 11. i 12. ožujka organizira Vikend posvojenja u Dubrovniku.

to-to-lerancija1

Vikend posvojenja se provodi u sklopu projekta Centar posvojenja koji je financiran od Ministarstva socijalne politike i mladih, a provodi se u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Dubrovnik i Narodnom knjižnicom koji su velikodušno dali podršku i ljubazno ustupili svoje prostorije. Cilj ovog vikenda je otvoriti neke od tema kroz različite aktivnosti vezanih uz posvojenje oko kojih još vlada tišina a vrlo su bitne za samu zajednicu.

U Dubrovniku je ADOPTA u svibnju 2013. godine uspješno i uz veliku interes održana radionicu za potencijalne posvojitelje, a ovoga se puta nadamo i većem odazivu. U sklopu vikenda planirano je održavanje različitih aktivnosti za stručnu javnost, posvojiteljsku zajednicu i za najmlađe.

Petak 11. ožujka namijenjen je stručnjacima predškolskih ustanova kroz stručnu edukaciju TO-TO-TOLERANCIJA i potencijalnim posvojiteljima kroz radionicu o roditeljstvu koja će upoznati buduće posvojitelje i posvojiteljice sa teorijskim i praktičnim konceptima vezanima uz posvojenje i roditeljstvo posvojenog djeteta.

STRUČNA EDUKACIJA TO-TO-TOLERANCIJE

Program počinje u prostorijama DURA-e u 14 sati, te traje do 16 sati.
Ova stručna radionica razvijena je na osnovu istraživanja, stručnih materijala i Vodiča nastalih u okviru projekta To To Tolerancija, sufinanciranog od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Svrha je pripremiti stručnjake predškolskih ustanova za provedbu i daljnju prilagodbu metodološke cjeline koja se bavi temom različitosti.
Namijenjena je djelatnicima predškolskih ustanova, roditeljima djece predškolskog uzrasta, kao i drugim stručnjacima s interesom u ovom području
Zbog ograničenog broja mjesta, prijava je obvezna. Više informacija o programu i načinu prijave na stranicama Adopte (www.adopta.hr/radionica-to-to-tolerancije).

RADIONICA ZA POTENCIJALNE POSVOJITELJE
Program počinje u 17. 30 sati te traje do 19 sati.

Cilj radionice je upoznati buduće posvojitelje i posvojiteljice s teorijskim i praktičnim konceptima vezanima uz posvojenje i roditeljstvo posvojenog djeteta.
Namijenjena je potencijalnim posvojiteljima, upisanim u Registar potencijalnih posvojitelja koje vodi Minsitarstvo socijalne politike i mladih.
Prijava je obavezna na mail ana@adopta.hr i moguće je prijaviti se do popunjenja grupe.
Radionica se organizira u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Dubrovnik i za sudionike je besplatna.

Zanimljiv program i za djecu od 5 do 10 godina

U subotu 12. ožujka održava se program prilagođen za posvojitelje na temu „Identitet posvojenog djeteta i razgovor s djetetom o posvojenju“ te čitaonica i radionica za djecu. Radionice za potencijalne posvojitelje i posvojitelje kao i sama čitaonica za djecu su besplatne. Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za sudjelovanje su obavezne. Sve informacije o programu i načinu prijave se nalaze na ADOPTinim web stranicama www.adopta.hr.

RADIONICA ZA POSVOJITELJE: „Identitet posvojenog djeteta i razgovor s djetetom o posvojenju“
Program počinje u 9.30 i traje do 12 sati. Lokacija: DURA

Cilj radionice je ponuditi posvojiteljima mjesto za razgovor, razmjenu iskustava i učenje, jer se pokazalo koliko posvojitelji trebaju mjesto podrške na kojem mogu razgovarati sa sebi sličnima.
Bavit ćemo se pitanjima posebnosti identiteta posvojenog djeteta i načinima na koje razgovaramo s djetetom o ovoj važnoj i osjetljivoj temi, uz mnoštvo životnih primjera i praktičnih sugestija. Dobro ste došli bez obzira na dob vaše djece, posvojiteljski “staž”, kao i oblike vaših obitelji. Voditeljice su Adoptine stručnjakinje, i same iskusne mame posvojiteljice.

Prijava je obavezna na mail ana@adopta.hr i moguće je prijaviti se do popunjenja grupe.

Radionica se organizira u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Dubrovnik i za sudionike je besplatna.

ČITAONICA I RADIONICA ZA DJECU
Program počinje u 11 i traje do 12 sati. Lokacija: Narodna knjižnica.

Na čitaonici okupljamo djecu s kojom čitamo, razgovaramo, družimo se kroz putovanje maštom i crtamo mjesta i doživljaje do kojih nas je naša mašta dovela.
Čitat će se slikovnica „Mama za Koka“: priča o maloj papigici Koko koja traži svoju majku.
Aktivnost je prvenstveno namijenjena djeci od 5-10 godina, ali su vrlo dobrodošli i klinci ranije dobi, roditelji, bake i djedovi, stričevi i tetke! Svako dijete će ponijeti sa sobom svoj crtež u ukrasnom origami okviru.

Radi ograničenog broja mjesta, molimo potvrditi dolazak na ana@adopta.hr.

– Ovim putem želimo pozvati sve zainteresirane da posjete našu Facebook i mrežnu stranicu, pogledaju program, prijave se za sudjelovanje i pridruže nam se u svim planiranim aktivnostima – ističu iz ADOPTA-e.

ADOPTA je nevladina organizacija koju su 2011. osnovali potencijalni posvojitelji i posvojitelji.
Do sada je uspješno provela desetak projekata financiranih putem državnog proračuna, proračuna jedinica lokalne uprave, zaklada i slično. Sve programske aktivnosti usmjerene su na unapređenje procesa posvojenja, te stvaranje pozitivnoga, ugodnoga i podupirućeg okružja za obitelji nastale posvajanjem.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist