Hrvatska

ACi povećao godišnju neto dobit čak sedam puta

ACi povećao godišnju neto dobit čak sedam puta

Tvrtka u čijem je sastavu najveći sustav marina u Hrvatskoj, ACI (Adriatic Club International) prošle je godine zabilježila pozitivan bruto financijski rezultat od 31,4 milijuna kuna, što je za šest puta više od dobitka u godini prije i za 6 posto više od planiranog bruto rezultata. 

Po odbitku poreza na dobit u iznosu od 6,2 milijuna kuna ostvaren je pozitivan neto financijski rezultat od 25,1 milijun kuna, što je, kako navode iz ACI-ja, za sedam puta više od neto dobiti ostvarene u godini prije i 6 posto više od plana.

Na dan 31. prosinca prošle godine na stalnom vezu u ACI marinama bilo je 3.395 brodica, što je 2 posto manje od ostvarenja u 2013. te za 3 posto manje od plana.

Financijski pokazatelji usluge stalnog veza, koji u poslovnim prihodima za prošlu godinu čine 51 posto, porasli su za 2 posto u odnosu na godinu prije i 4 posto su manji od planiranih, dok su fizički pokazatelji usluge dnevnog veza sa ostvarenih 104.963 brod dana, za 4 posto niži, a fizički pokazatelji mjesečnog veza manji za 5 posto.

ACI je prošle godine ostvario 201,3 milijuna kuna poslovnih prihoda što je 4 posto više nego u 2013., što su pratili i 10 posto niži poslovni rashodi od 173,3 milijuna kuna.

Materijalni troškovi su pritom smanjeni za 13 posti, troškovi amortizacije manji su za 5 posto, a troškovi osoblja pali su za 4 posto.

Iz ACI-ja uz to izvješće navode i da je tijekom prošle godine društvo bilo likvidno, da nije bilo novih zaduživanja i da su sve obveze plaćali po dospijeću.

Izvor: Poslovni.hr

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist