Sport

VK JUG VS WASPO 98 HANNOVER ‘Čeka nas zahtjevna i izazovna utakmica’

VK JUG VS WASPO 98 HANNOVER 'Čeka nas zahtjevna i izazovna utakmica'

U susret nadolazećoj utakmici VK Jug CO protiv momčadi Waspo 98 Hannover ovog je četvrtka na bazenu Juga održana konferencija na novinare.

– Dolazi nam protivnik koji sigurno ima jednu veliku individualnu kvalitetu iako njihovi rezultati variraju. Za nas su bili uvijek zahtjevna utakmica. Oni nemaju nekakav rezultatski imperativ budući da su već plasirani na Final 8, a mi smo na vrhu skupine i pokušat ćemo zadržati bodovnu prednost. Nadam se našoj dobroj formi unatoč tome što smo imali reprezentativnu pauzu pa nismo obavili pripreme kakve inače imamo. Oni su rasterećeni i ne rade razliku kada igraju vani ili kod kuće. Ako ne budemo na 100% snaga ovo će biti izuzetno teška i zahtjevna utakmica – poručio je trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

– U prvom dijelu smo relativno lako pobijedili, ali ako budemo razmišljali na takav način nećemo se dobro provesti. Oni imaju jednu individualnu kvalitetu koju lako mogu iskoristiti i iznenaditi nas –  rekao je Hrvoje Benić.

Osim utakmice trener Kobešćak dotaknuo se i mogućih kalkulacija za nadolazeći Final 8.

– S pobjedom protiv Hannovera bi mogli razmišljati o prvom mjestu, ako utakmicu izgubimo slijede nam dva teška gostovanja protiv Sport Menadžmenta i Szolnoka. Ne samo to, već one dolaze prije i nakon jedne velike reprezentativne pauze koja može donijeti probleme s formom i zdravljem. Bit će vrlo riskantno zadržati prvo mjesto ako izgubimo bodove u ovoj utakmici. Što se tiče Final 8, počeli smo pomalo kalkulirati, ali još uvijek je rano za posvetiti se tome u potpunosti. Mislim da trenutno imamo i previše posla ovdje – dodao je Kobešćak.

Vaterpolo Jug CO suočit će se s Waspo Hannoverom ovoga petka s početkom u 19 sati na Jugovom bazenu.

Pročitajte još

VIKEND ZA LJUBITELJE STOLNOG TENISA Pituri u Gospinom polju, Zagrebu i Velikoj Gorici

Dulist

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist