Natrag
20.2.2019 20:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

69. IGRE Gitaristi ‘Katona Twins’ u Vala Beach Clubu

12.7.2018 @ 7:44 Dulist.hr dulist IN

Podijelite:

U nastavku glazbenog programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara nastupit će blizanci Peter i Zoltán Katona profesionalno poznati pod imenom Katona Twins, na koncertu večeras u 21.30 u Vala Beach Clubu Hotela Palace.

Izvrsno dočekani od strane glazbenih kritičara, Katona Twins vješto spajaju klasičnu glazbu s popularnijim glazbenim žanrovima. Britanski Daily Telegraph pisao je “kako je njihove izvedbe teško nadmašiti zahvaljujući osebujnom šarmu, strastvenosti, duhu i bogatoj ekspresiji.” Newyorški The Times također je pohvalio izvođače ističući kako su “identični ne samo kada je u pitanju dobar izgled, već i način sviranja te šarmantan scenski nastup, Peter i Zoltan znaju kako napraviti dobar šou.” Nastupali su u najpoznatijim koncertnim dvoranama diljem svijeta kao što su Carnegie Hall, Wigmore Hall, amsterdamska Concertgebouw, Konzerthaus u Beču i tokijska Suntory Hall te su osvojili više od deset međunarodnih nagrada na uglednim natjecanjima.

Njihov raznoliki repertoar pokriva raspon od Bachovih djela i Piazzollinih tango skladbi do klasika popularne glazbe koje izvodi u vlastitim aranžmanima. Na programu dubrovačkog koncerta su Piazzolla, Rodrigo, Mangoré, Albéniz, Granados te de Falla.

Ulaznica za koncert uključuje čašu vina, a svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30% za kupnju ulaznica na prodajnim mjestima Igara.

Vala Beach Club bit će festivalska pozornica i u utorak, 31. srpnja 2018., kada će s početkom u 21.30 sati, tu nastupiti francuski harmonikaš Vincent Peirani i saksofonist Emile Parisien, umjetnici koji dijele jedinstven glazbeni izričaj koji je teško svrstati u jedan žanr, uz improvizaciju kao vodeći princip. Oba su dobitnici prestižnih nagrada, među kojima se ističe ECHO Jazz u kategoriji najboljeg inozemnog ansambla 2015.

Komentari

O autoru: Dulist.hr


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana