Zanimljivosti

“6 sekundi ljubavi za Srđ”

U kinu Sloboda se od 15. pa do 28. travnja 2013., a neposredno prije projekcija filmova u redovitom kino programu prikazuje  autentično umjetničko ostvarenje Ivane Penjak Kasavica "6 sekundi ljubavi za Srđ".

Video je snimljen 2010. tijekom izleta na Srđ, u oraganizaciji ARL-a i građanske inicijative Srđ je naš, a u sklopu Ivaninog umjetničkog projekta Sakupljačica ljubavi. Ivana Penjak Kasavica  svoj je umjetnički projekt Sakupljačice ljubavi započela u Londonu i Radjastanu 2009., videom Insight vision (45 min.), koji je snimljen sa sudionicima iz 69 zemalja  svijeta, te nastavila  Ljubavlju za Iž (8 min. 2010), 7 sekundi ljubavi za Luku Sorkočevića, (5 min. 2010.), 6 sekundi ljubavi za Srđ (9 min. 2010.), Marijino polje- Blagoslov za Majčicu zemlju (6 min.2011.), 369 sekundi ljubavi za Ston, snimljen tijekom dječijih radionica Kinookusa u Stonu (9 min.2011.), 8 sekundi ljubavi za Brač (2012.), Blagoslov za našu školu (8 min.,2013.) snimljen s učenicima OŠ Slano, a u tijeku je snimanje videa 369 000 sekundi  ljubavi za Dubrovnik .

Ivanin cilj je osvijestiti koliko smo svi jednako važni i presudni, jednako prekrasni  i moćni, jednako neponovljivi i jedinstveni, jednako osviješteni i budni, jednako ljubavni, svejedno radi li se o Srđu, Majkovima, Braču, Velebitu, Jadranskom moru, Atlanskom oceanu ili naprosto pravu na zavičaj.

– Do naslova za dubrovački video došla sam jednostavno. Pomnožila sam 41 000 Dubrovčana koji  izlaze na referendum sa 9 sekundi ljubavi i dobila 369 000 sekundi ljubavi za Dubrovnik.- istaknula je autorica.
 

Pročitajte još

OLDTIMERI NA STRADUNU Najveću pažnju privukao crni Ford Ranchero

Dulist

‘VALJDA ĆE SE I NAS PITATI’ Župan: Nema žurbe za imenom, svi most već znaju kao ‘Pelješki most’

Dulist

VIŠE OD STO PRIJAVLJENIH Mališani saznali kako napraviti robomehaničku ruku

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija