Kultura

6 sekundi ljubavi za Srđ

6 sekundi ljubavi za Srđ

Dubrovačkoj publici svojim projekcijama video radova još će se jednom predstaviti Ivana Penjak Kasavica.

Ovog puta u studiju Let 777 na adresi Andrije Hebranga 7. Otvaranje izložbe predviđeno je za petak, 21. prosinca. Ivana će publici predstaviti svoja četiri rada – Insight vision, Radjastan iz 2009., Zvijezde, Iž iz 2010., 6 sekundi ljubavi za Srđ, te 6 sekundi ljubavi za Ston iz ove, 2012. godine.

Ivana u pozivu za izložbu citira Nelsona Mandelu:
– Naš najveći strah nije uzrokovan osjećajem da smo nedorasli. Najviše se bojimo da smo preko svake mjere moćni. Ono što nas straši jest naša svjetlost, a ne naša tmina. Pitamo se: „Tko sam ja da budem darovita, sjajna, talentirana, nevjerojatna?“ Zapravo tko si ti da to ne budeš? Ti si Božje dijete. Tvoja skromnost ne služi svijetu. Nema ničeg prosvijetljenog u prezanju kako se drugi ljudi u tvom prisustvu ne bi osjećali nesigurnima.

Svima nam je predodređeno da blistamo, kao što to čine djeca. Rođeni smo kako bismo očitovali blaženstvo Boga koji je u nama. Ono nije samo u nekima od nas, ono je u svakome od nas. A kad dopustimo vlastitom svjetlu da sja, mi nesvjesno i drugim ljudima dopuštamo da čine isto. Čim se oslobodimo vlastita straha, naša će nazočnost automatski osloboditi druge.“
 

Pročitajte još

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist