DuList IN

18. Europsko prvenstvo: Ovacije publike za slatke Župske mažoretke

18. Europsko prvenstvo: Ovacije publike za slatke Župske mažoretke

Župske mažoretke djevojke su koje svoju ljubav prema zahtjevnom plesu shvaćaju vrlo ozbiljno – iako su uvijek nasmijane! Prekrasne djevojke, nakon Regionalne smotre na otoku Ugljanu u srpnju ove godine, pozvane su i na 18. Europsko prvenstvo mažoretkinja, koje se odvijalo od 23. do 25. rujna u Vinkovcima.

– Budući da se nisu natjecale na regionalnom i državnom prvenstvu nisu bile u programu natjecanja već su sudjelovale u ceremoniji otvaranja prvenstva, prijemu kod gradonačelnika Vinkovaca te pokazale svoje vještine u zabavnom dijelu natjecanja gdje su uz ovacije publike bile nagrađene velikim pljeskom svih sudionika natjecanja – kazala nam je Marijeta Klis, jedna od voditeljica vrijednih mažoretki, dodavši kako su djevojke, na glavnom vinkovačkom korzu, jednostavno osvojile srca publike.

U Vinkovce je otputovalo 18 djevojaka, sa svoje dvije mlade trenerice, Katarinom Žarak i Mateom Previšić, a sve pod budnim okom ponosnih prvih trenerica i voditeljica – Marijete Klis i Helene Bubalo.

Djevojke su se družile i uživale u natjecanju s oko 2 tisuće mažoretki, pratitelja i navijača iz različitih zemalja, poput Slovenije, Francuske, Mađarske, Rumunjske, Crne Gore, Srbije… Kako nam dodaju voditeljice, djevojke su za nagradu posjetile Osijek i Vukovar, te Sarajevo na povratku, te su spavale u memorijalnom centru, u Hostelu Dubrovnik, otvorenom prije nekoliko dana.

Župske mažoretke su osnovane 2008. godine i od tada neprestano djeluju sve do sada u tri dobne skupine, a ima ih oko šezdesetak. Osnovale su ih Marijeta Klis – bivša mažoretka Dubrovačkih mažoretki i Helena Lukšić danas Bubalo uz pokroviteljstvo Općine Župa dubrovačka. Sudjeluju na svim važnim manifestacijama u Općini, županiji, a i šire te su zbog želje za napredovanjem i sudjelovanjem na natjecanjima krenule u predradnje, poput sudjelovanja na ovako prestižnom natjecanju.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist