Natrag
23.5.2018 18:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

17. FESTA DUBROVNIK ‘Nitko nije odbio suradnju, jer se Svetom Vlahu ništa ne odbija’

17.1.2018 @ 13:23 Dulist dulist IN
14;14

Podijelite:

Ovogodišnja ‘Festa 2018. Dubrovnik’ spoj je programske namjere idealnog kalendarskog sadržaja povodom Feste svetog Vlaha. Nitko nam nije odbio suradnju jer se Svetom Vlahu ništa ne odbija – izjavio je predsjednik udruge Festa Dubrovnik Slobodan Vlašić prilikom predstavljanja programa ovogodišnjeg, sedamnaestog izdanja manifestacije ‘Festa Dubrovnik’na kojoj će od 20. siječnja do 2. veljače Dubrovčani će uživati u klapskim, opernim i rock koncertima, uz niz popratnih umjetničkih te gastro i eno događanja.

-Iznimno mi je drago da smo organizirali ‘Festu Dubrovnik’ sedamnaestu godinu za redom, uz pomoć svih dubrovačkih kulturnih ustanova te brojnih udruga. Bez ikakvog interesa ustrajemo na Festi, kako bismo iz godine u godinu bili bogatiji programom te da se uvijek rodi neka nova vrijedna produkcija – istaknuo je Vlašić.

-Ovogodišnji program je vrlo šarolik i bogat. Drago mi je što naš tim raste te što se sve više ljudi želi pridružiti manifestaciji pa svake godine širimo program. Dubrovnik ima što ponuditi zimi, a riječ je o predivnim programima koje možda čak ni ljeti nemamo priliku vidjeti, u vrijeme drugih različitih festivala – rekla je direktorica programa manifestacije Darija Mikulandra.

-Ponosna sam što manifestacija traje već sedamnaest godina.Bilo je godina kad smo bili malo manje entuzijastični i optimistični, kad nam je bilo teško i mislili smo odustati. Kad mi odemo, netko će nas sigurno naslijediti, jer Festa je jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj – izjavila je Mikulandra.

Festa je ove godine na određeni način posvećena britanskom glazbenom sastavu The Beatles.
-Beatles su dio opće kulture koji današnja djeca možda ne poznaju. Želimo ukazati na vrijednost tog glazbenog opusa. Imamo sjajnu suradnju s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i znamo da mogu odlično izvesti taj program – naznačila je Mikulandra.

Inače, službeno otvaranje manifestacije dogodit će se u subotu 20. siječnja u Teatru Bursa predstavljanjem knjige ‘Dundo Maroje’ Marina Držića u engleskom prijevodu, a u četvrtak 25. siječnja nakon tradicionalnog grličanja u Crkvi svetog Vlaha slijedi Festa od klapa u Kazalištu Marina Držića, na kojoj će nastupiti četrnaest klapa.

Dan kasnije, u Noći muzeja 26. siječnja, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik održat će se ‘Rock parada’ desetak dubrovačkih bendova, a 27. siječnja slijedi koncert ‘The Beatles Revival Orchestra’ u Hotelu Valamar Lacroma. Na koncertu će uz Dubrovački simfonijski orkestar nastupiti bend Olje Dešića te Radojka Šverko, Neno Belan, Stijepo Gleđ Markos, Ines Tričković, Maja Grgić, Doris Kosović i Mia Negovetić.

Program se nastavlja 28. siječnja koncertom ‘Dive u Svetom Vlahu’ u Crkvi svetog Vlaha, uz nastup prvakinja Opere HNK Zagreb Dubravke Šeparović Mušović i Diane Hilje te Andree Marić i Jelene Štefanić uz kvartet DSO-a te pijanisticu Stefani Grbić. U četvrtak 1. veljače otvorit će se izložba ‘Naš Sveti Vlaho’ u predvorju Kazališta Marina Držića u suorganizaciji Udruge likovnih umjetnika Dubrovnik.

Uz Festu od vina na Kandeloru 1. veljače te tradicionalnu radionicu autohtonih jela i vina gospodarske komore dan ranije, ove godine najavljen je i forum za dubrovačke privatne iznajmljivače.

Na predstavljanju programa ‘Feste 2018. Dubrovnik’ sudjelovali su i ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milat, ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Marin Ivanović, suradnici manifestacije Vicko Dragojević i Žarko Dragojević, predsjednica Županijske gospodarske komore Dubrovnik Terezina Orlić te tajnik Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Kalafatović.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana