Natrag
20.5.2018 15:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

1000 kilometara za bezbroj života

18.6.2012 @ 17:39 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Tisuću kilometara za bezbroj života naziv je akcije dvojice prijatelja, File i Lubina koji su ovog ponedjeljka, 18. lipnja krenuli na 1000 kilometara dug put biciklima do Dubrovnika.

Putovanje je krenulo ispred osječkog azila Udruge Pobjede, a kako se navodi u priopćenju za medije biciklistički dvojac pedalama se odlučio boriti protiv zakona koji omogućuje skloništima da usmrćuju zdrave životinje ukoliko im se ne pronađe novi dom, nakon isteka roka od 60 dana. Akcijom se želi lobirati za izmjenu zakona i zabranu usmrćivanja životinja u skloništima.

Cilj je akcije i prikupiti dio sredstava potrebnih za natkrivanje osječkoga Azila Udruge Pobjede, jednoga od tek 6 (od ukupno 24 registrirana) skloništa u Hrvatskoj koja ne usmrćuju životinje.

– Na svome putu naši će se biciklisti zaustaviti u Virovitici, Bjelovaru, Zagrebu, Zadru i Dubrovniku gdje će u suradnji s lokalnim skloništima i udrugama organizirati potpisivanje peticije za zabranu usmrćivanja životinja u skloništima, dati podršku radu „no-kill“ skloništa i isticanjem pozitivnih primjera brige za napuštene životinje apelirati na vladajuće da podrže ideju humanog i civiliziranog načina njihova zbrinjavanja – navodi se u priopćenju Udruge Pobjeda.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana