Aktualno

10 980 potpisa predano Gradskom vijeću


Tijekom petnaest dana prikupljeno je 10 980 potpisa za referendum, što čini otprilike 30 posto ukupnog biračkog tijela – izjavila je danas na konferenciji za novinare Mariela Marković iz Organizacijskog odbora za prikupljanje potpisa.

Konferencija se održana nešto prije dvanaest sati ispred gradske vijećnice, a prisutnima su se obratili Ivana Butigan, Mariela Marković, Igor Miošić, Ivan Viđen i Enes Čerimagić.

Prikupljene potpise predali su Gradskom vijeću uz zahtjev za raspisivanje referenduma, te čestitali  građankama i građanima Dubrovnika što su prepoznali važnost vlastitog sudjelovanja u planiranju buudućnosti grada i razvoj demokracije u cijeloj državi.

Osim građana, organizacijski odbor zahvalio se više od dvjesto volontera koji su sudjelovali u prikupljanju potpisa.

– S obzirom na zakonski okvir realno je za očekivati da će Gradsko vijeće još u ovome sazivu donijeti odluku o raspisivanju referenduma, a bilo bi razumno da se datum referenduma poklopi s lokalnim izborima – istaknuo je Enes Čerimagić.

– Eventualno uvrštavanje Urbanističkog plana uređenja platoa Srđa na dnevni red sjednice Gradskog vijeća prije održavanja referenduma predstavljalo bi čin nasilja nad iskazanom voljom građana da o njemu odlučuju – istaknuo je Igor Miošić.

Pročitajte još

HGSS O NOVOM TRENDU ‘A da umjesto planinarenja po noći pokušate raditi nešto drugo?!’

Dulist

Napustio nas je akademik Tonko Maroević

Dulist

Trodnevna priprava, svečana misa i dva koncerta uz blagdan Velike Gospe u Katedrali

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija