Aktualno

10 980 potpisa predano Gradskom vijeću

10 980 potpisa predano Gradskom vijeću


Tijekom petnaest dana prikupljeno je 10 980 potpisa za referendum, što čini otprilike 30 posto ukupnog biračkog tijela – izjavila je danas na konferenciji za novinare Mariela Marković iz Organizacijskog odbora za prikupljanje potpisa.

Konferencija se održana nešto prije dvanaest sati ispred gradske vijećnice, a prisutnima su se obratili Ivana Butigan, Mariela Marković, Igor Miošić, Ivan Viđen i Enes Čerimagić.

Prikupljene potpise predali su Gradskom vijeću uz zahtjev za raspisivanje referenduma, te čestitali  građankama i građanima Dubrovnika što su prepoznali važnost vlastitog sudjelovanja u planiranju buudućnosti grada i razvoj demokracije u cijeloj državi.

Osim građana, organizacijski odbor zahvalio se više od dvjesto volontera koji su sudjelovali u prikupljanju potpisa.

– S obzirom na zakonski okvir realno je za očekivati da će Gradsko vijeće još u ovome sazivu donijeti odluku o raspisivanju referenduma, a bilo bi razumno da se datum referenduma poklopi s lokalnim izborima – istaknuo je Enes Čerimagić.

– Eventualno uvrštavanje Urbanističkog plana uređenja platoa Srđa na dnevni red sjednice Gradskog vijeća prije održavanja referenduma predstavljalo bi čin nasilja nad iskazanom voljom građana da o njemu odlučuju – istaknuo je Igor Miošić.

10 980 potpisa predano Gradskom vijeću

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist