Aktualno

10 980 potpisa predano Gradskom vijeću


Tijekom petnaest dana prikupljeno je 10 980 potpisa za referendum, što čini otprilike 30 posto ukupnog biračkog tijela – izjavila je danas na konferenciji za novinare Mariela Marković iz Organizacijskog odbora za prikupljanje potpisa.

Konferencija se održana nešto prije dvanaest sati ispred gradske vijećnice, a prisutnima su se obratili Ivana Butigan, Mariela Marković, Igor Miošić, Ivan Viđen i Enes Čerimagić.

Prikupljene potpise predali su Gradskom vijeću uz zahtjev za raspisivanje referenduma, te čestitali  građankama i građanima Dubrovnika što su prepoznali važnost vlastitog sudjelovanja u planiranju buudućnosti grada i razvoj demokracije u cijeloj državi.

Osim građana, organizacijski odbor zahvalio se više od dvjesto volontera koji su sudjelovali u prikupljanju potpisa.

– S obzirom na zakonski okvir realno je za očekivati da će Gradsko vijeće još u ovome sazivu donijeti odluku o raspisivanju referenduma, a bilo bi razumno da se datum referenduma poklopi s lokalnim izborima – istaknuo je Enes Čerimagić.

– Eventualno uvrštavanje Urbanističkog plana uređenja platoa Srđa na dnevni red sjednice Gradskog vijeća prije održavanja referenduma predstavljalo bi čin nasilja nad iskazanom voljom građana da o njemu odlučuju – istaknuo je Igor Miošić.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I DALJE ČVRSTOG STAVA Nema suradnje s Trebinjem bez isprike

Dulist

RAVNATELJICA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB RUŽICA MISIR Prijete nam svakodnevno. Ne odustajemo!

Leona Rašica

ATLANTSKA PLOVIDBA Usmjereni smo na pružanje pomoći ozlijeđenim pomorcima te obiteljima smrtno stradalih

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija