DuList IN

Županijski TZ na sajmu u Turskoj

TZ Dubrovnik u Turskoj

Svečano je otvoren Istočno Mediteranski sajam turizma i putovanja – EMITT, koji se po 18. put održava u Istanbulu.

Nakon nekoliko godina pauze, Hrvatska turistička zajednica ponovno nastupa na ovom sajmu, gdje je i proteklih godina Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije nastupala u suradnji s turističkim zajednicama županija Dalmacije.

U Tuyap centru u Istanbulu preko 4000 izlagača iz 70-tak zemalja svijeta predstavit će svoju ponudu na Istočno Mediteranskom sajmu turizma i putovanja – EMITT-u.

– Naš ovogodišnji nastup na ovom sajmu je u vidu suizlagača na štandu Hrvatske turističke zajednice, što je svakako racionalan, a ujedno i atraktivan način promidžbe na ovom, za Dubrovačko-neretvansku županiju uvijek vjernom tržištu. Izravna zračna veza Istanbula i Dubrovnika je jako dobar povod za nastavak predstavljanja turističke ponude Dubrovačko-neretvanske županije na tržištu Turske i to na ovom najvećem turističkom sajmu koji je u 2013. godini imao 131 tisuća posjetitelja. Dubrovačko-neretvansku županiju je u 2013. godini posjetilo 15.500 gostiju iz Turske, koji su ostvarili  30 tisuća noćenja, a navedeni rezultati su pedesetak posto manji u odnosu na prethodnu godinu, što je izravan rezultat ulaska Hrvatske u EU i samim tim uvođenja viza za turske posjetitelje – istaknuli su iz TZ-a.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist