Natrag
25.9.2017 19:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Županija zaposlila 51 pomoćnika u nastavi

1.10.2015 @ 10:57 Dulist Županija

Podijelite:

Dubrovačko-neretvanska županija zaposlila je 51 pomoćnika u nastavi za 61 učenika s teškoćama, a u okviru projekta “Zajedno možemo sve! – vol. 2” vrijednog 2.496.854,84 kuna.

Projekt „Zajedno možemo sve! – vol. 2“ nastavak je uspješno provedenog projekta „Zajedno možemo sve!“ kojim je Dubrovačko-neretvanska županija osigurala 46 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u protekloj školskoj godini.

Prošlogodišnje iskustvo provedbe projekta „Zajedno možemo sve!“ pokazalo je da uvođenje pomoćnika u nastavi u školi predstavlja izuzetno kvalitetan oblik pomoći podrške učenicima s teškoćama koji su uključeni u redovni sustav odgoja i obrazovanja.

Uključivanjem pomoćnika u nastavne programe osnovnih i srednjih škola uvelike se doprinosi primjerenijoj socijalnoj integraciji, uspješnijem školskom uspjehu svih učenika, promijenjenim stavovima učitelja/nastavnika te njihovoj realnijoj procjeni odgojnoobrazovnih potreba učenika s teškoćama u razvoju, a samim time i aktivnijim sudjelovanjem učenika s teškoćama u svim aspektima školovanja.

Za zaposlene pomoćnike u nastavi u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije tijekom prva dva mjeseca provedbe projekta provest će se program stručnog osposobljavanja pomoćnika u nastavi za rad s učenicima s teškoćama od strane vanjskog stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u inkluzivnom obrazovanju.

Izniman je to uspjeh za Dubrovačko-neretvansku županiju koja je ove godine osigurala u svom proračunu osigurala 249.685,49 kuna (10% od ukupnog iznosa) za sufinanciranje i uspješnu provedbu projekta „Zajedno možemo sve! – vol. 2“.

Tekst i foto: Dubrovačko-neretvanska županija

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana