Natrag
23.2.2018 13:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

Župan opet voditelj hrvatske delegacije u Odboru regija

14.7.2017 @ 10:17 Dulist Županija
4;4

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić ponovo izabran za voditelja hrvatske delegacije u Europskom odboru regija. 

Članovi Odbora regija okupili su se u Bruxellesu kako bi raspravljali o najvažnijim politikama kao što je zajednička poljoprivredna politika nakon 2020. i nedavno doneseni energetski ‘zimski paket’ EU-a. Europski povjerenik Moedas vodio je raspravu o provedbi istraživačkog programa Obzor 2020., a povjerenica za promet Bulc, pridružila se članovima OR-a u raspravi o budućnosti mobilnosti s niskom razinom emisije kao i inicijativi za zelene autobuse na razini EU namijenjene regijama i gradovima. Među glavnim temama bila je i rasprava o globalnom djelovanju za održivost uz iznošenje ideja o tome kako gradovi i regije mogu doprinijeti postizanju ciljeva održivog razvoja UN-a.

Na sjednici je usvojeno rješenje ‘Upravljanje energetskom unijom i čista energija’ za koje je izvjestitelj bio član hrvatske delegacije Bruno Hranić. Ovom prilikom, Estonsko predsjedništvo EU-a izložilo je svoje prioritete koji obuhvaćaju brojna prioritetna područja za europske regije i gradove.

Ovo zasjedanje održava se na polovini petogodišnjeg mandata izabranih članova kada se prema pravilniku vrše izbori za vodeća mjesta institucije. Tako je novi predsjednik Odbora regija postao Karl-Heinz Lambertz iz redova socijalista. Članovi hrvatske delegacije zadržali su svoje pozicije u predsjedništvu i povjerenstvima, dok je župan Nikola Dobroslavić ponovo izabran za voditelja hrvatske delegacije u mandatu do 2020. godine. Naredni period je vrijeme u kojem teku intenzivne pripreme Republike Hrvatske za preuzimanje predsjedavanja EU početkom 2020. godine.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana