Grad

ZNANJA I VJEŠTINE KOJI MLADI NOSE Održan tradicionalni Dan karijera RIT Croatia

ZNANJA I VJEŠTINE KOJI MLADI NOSE Održan tradicionalni Dan karijera RIT Croatia

Ovu srijedu, 28. veljače, održan je 18. tradicionalni Dan karijera RIT Croatia u Hotelu Rixos Libertas u Dubrovniku. Dan karijera sastavni je dio obrazovanja američkoga koledža, koji svoje studente od prvoga dana priprema za prave poslovne prilike i izazove na tržištu rada.

Kao i svake godine, događanje je okupilo nekoliko stotina sudionika – studenata, profesora i predstavnika raznih kompanija.

ZNANJA I VJEŠTINE KOJI MLADI NOSE Održan tradicionalni Dan karijera RIT Croatia

Uz izravnu komunikaciju s predstavnicima kompanija, studenti su imali priliku sudjelovati na zanimljivoj radionici na temu “Zaposlenje i pregovaranje: kako razgovarati s poslodavcem o ugovoru, beneficijama i plaći”, koju je vodila gđa. Gordana Frgačić, direktorica ljudskih potencijala u firmi Pevec. Gđa Frgačić je također autorica nekoliko knjiga i raznih publikacija na temu traženja zaposlenja te problema nejednakosti među spolovima na tržištu rada.
Osim spomenute radionice, ističemo i dvije panel diskusije na teme „Što poslodavci očekuju od studenata“ te „Kako izgleda tipičan dan iz perspektive vlasnika poslovanja“, koje su okupile neke od vrhunskih poslodavaca i stručnjaka iz Dubrovnika i regije.

 RIT Croatia je prvi na ovim prostorima uveo Dan karijera kao sastavni dio nastave za studente ovog američkoga koledža. Uz zanimljiva izlaganja i predstavljanja tvrtki, studenti RIT Croatia imali su priliku sudjelovati u radionici na temu “Zaposlenje i pregovaranje: kako razgovarati s poslodavcem o ugovoru, beneficijama i plaći”, panel diskusijama te networkingu sa predstavnicima kompanija

„Znanja i vještine koje studenti nose sa sobom imaju najvažniju ulogu u pronalasku zaposlenja i razvijanju karijere. Vještine prezentiranja, pregovaranja i rješavanja problema neke su od bitnih stavki o kojima uče studenti na RIT Croatia. Moja iskustva u radu sa studentima RIT Croatia su samo pozitivna; svi studenti koje smo mi zaposlili uistinu posjeduju navedene vještine, a kasnije je na poslodavcu da ih razvija u pravom smjeru“, izjavio je gdin. Leonardo Buzov Vulas, direktor prodaje i marketinga, Sheraton Dubrovnik Riviera Hotels i jedan od panelista na temu „Što poslodavci očekuju od studenata“.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović