Županija

ZAVIČAJNI MUZEJ KONAVALA Oni znaju sve o konavoskom vezu

ZAVIČAJNI MUZEJ KONAVALA Oni znaju sve o konavoskom vezu

U Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima u ponedjeljak je organiziran susret svih polaznika i voditelja programa održanja umijeća izrade konavoskog veza.

Programi su održavani tijekom godine u OŠ Gruda, OŠ Cavtat kao i u njihovim područnim školama te u Zavičajnom muzeju u Čilipima.

Antonia Rusković Radonić dodijelila je zahvalnice polaznicima radionica, a prigodne poklone i zahvalnice voditeljima volonterima.

U sklopu programa edukacije voditelja radionica izrade konavoskog veza koje pomaže Ministarstvo kulture RH održane su razne aktivnosti za odrasle i djecu ne bi li se konavoski vez kao nematerijalno kulturno dobro približio svim dobnim skupinama.

Nosioci zaštite umijeća izrade konavoskog veza su uz Zavičajni muzej Konavala, Matica hrvatska ogranak Konavle te AR atelier i OŠ Gruda i OŠ Cavtat koje su tijekom 2016./2017. organizirale obuku za učenike. Voditeljice u OŠ Cavtat bile su Anita Radović i Katarina Radović, voditeljica radionice u Zavičajnom muzeju Konavala bila je Kate Miljanović, a voditeljica u OŠ Gruda Marija Prlenda.

Posebna zahvalnost je istaknuta ravnateljicama osnovnih škola koje uspijevaju na razne načine održati aktivnost u školi. Nakon programa, nastavljeno je prigodno slavlje i druzenje s polaznicima radionica.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist